Tricoul cu numărul 24 pentru Narcis Răducan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Răducan a fost prezentat, luni, drept noul director sportiv al FC Steaua, el primind cadou tricoul cu numărul 24, ca simbol al titlului naţional care urmează în palmaresul "roş-albaştilor" şi al orelor muncite zilnic în cadrul clubului, după cum a explicat preşedintele CA, Valeriu Argăseală.

"Nu a fost vorba de negocieri. Era important să mă asigur că am toate condiţiile. Sunt director sportiv, legătura dintre vestiar şi conducerea administrativă a clubului. Ştiu foarte bine ce am de făcut. Am lucrat şi ca coechipier cu Marius Lăcătuş, la Steaua, şi ca elev al său, la FC Naţional. Este importantă relaţia cu Marius Lăcătuş. Am petrecut momente frumoase cu el la Steaua, am câştigat de trei ori titlul, am jucat în Liga Campionilor. Ca antrenor, de la FC Naţional, ştiu că este unul ambiţios şi exprimă în vestiar determinarea pe care o avea şi în teren", a spus Narcis Răducan, în cadrul conferinţei în care a fost prezentat.

El a precizat că a negociat şi cu preşedintele clubului Rapid, Dinu Gheorge, dar se bucură că discuţiile nu s-au concretizat. "Am purtat discuţii şi cu domnul Dinu Gheorghe, dar mirajul de a ajunge la Steaua era prea mare. Din fericire, nu s-au concretizat discuţiile cu Rapid", a mai spus el.

Răducan a menţionat că a dorit să discute cu finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, înainte să preia funcţia de director sportiv. "Contactul cu Steaua era unul mai vechi. Încă de vineri am ajuns la un acord verbal cu domnul Argăseală, dar am ţinut să discut personal şi cu domnul Becali. Am vorbit în pauza meciului cu Sportul", a adăugat el.

Noul director sportiv al Stelei a ţinut să-i mulţumească actualului preşedinte executiv FC Vaslui, Mihai Stoica, pentru colaborarea avută la Unirea Urziceni. "Am învăţat multe de la Meme (n.r. -Mihai Stoica). Împreună cu el i-am creat toate condiţiile pentru performanţă lui Dan Petrescu. Meme are şi calităţi, şi defecte, iar eu am încercat să iau ce e mai bun de la el", a precizat Narcis Răducan.

El îşi doreşte să realizeze la Steaua un grup unit. "A contat mult şi pentru mine şi pentru conducerea Stelei că sunt jucători în echipă cu care am mai lucrat, la Urziceni. Dar acum toţi fac parte din acelaşi grup. Sunt jucători cu personalitate, selecţia lor a fost atent făcută şi se vor adapta repede la Steaua. Sperăm să formăm cât mai repede un grup", a mai spus el.

Narcis Răducan apreciază că l-a impresionat pe finanţatorul Gigi Becali şi prin faptul că este un tip religios, dar consideră că nu ăsta a fost argumentul principal. "Contează şi stilul meu de viaţă. Ar fi mai bine dacă am fi mai mulţi la biserică, duminica", a comentat Răducan.

Fostul jucător al Stelei speră să debuteze în noua funcţie cu o victorie în derbiul Ligii I, cu Dinamo. "Va fi un debut de foc împotriva lui Dinamo. Sperăm să trecem cu bine de acest meci, să readucem lumea la stadion. Oricum, se vede că oamenii au început din nou să aprecieze jocul Stelei", a completat Răducan.

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, care i-a oferit tricoul cu numărul 24 lui Narcis Răducan, consideră că era timpul ca gruparea din Bulevardul Ghencea să aibă director sportiv. "Este un moment important pentru Steaua şi pentru Narcis. Este revenirea lui la Steaua după 12 ani. Este un nou început pentru el la Steaua şi o alăturare foarte bună. Acum s-a simţit nevoia ca Narcis să facă parte din corpul nostru tehnic", a spus Argăseală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite