Portarii naţionalei, din gafă în gafă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dani Coman, Tătăruşanu şi Pantilimon îi dau bătăi de cap lui Răzvan Lucescu.. Există o criză a goal-keeperilor în România? Portarii de legendă ai României au analizat pentru „Adevărul“ situaţia dintre buturi la echipa naţională.

Despre Pantilimon se spune că va fi următorul portar de bază al echipei naţionale. Evoluţiile timişoreanului din ultima vreme, „încununate" cu eroarea copilărească din partida cu Ceahlăul ridică mari semne de întrebare, cel puţin în privinţa formei sale.

Dani Coman a oferit Stelei punctele pe tavă în ultima partida jucată de el, aceea a Braşovului din Ghencea, în vreme ce stelistul Tătăruşanu a luat un gol de la 30 de metri de la ieşeanul Păun, în ultimul joc al rundei. Cei trei sunt portarii pe care Răzvan Lucescu i-a convocat constant la ultimele acţiuni.

Duckadam: „Soluţiile Vâtcă şi Brăneţ"

Helmuth Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla, e sceptic în privinţa acestui post. „România se confruntă cu o lipsă de portari de valoare. Cred că selecţionerul ar trebui să îşi îndrepte privirile şi către echipe mai mici, pentru că acolo se vede mai bine cât de bun eşti ca portar. Vă reamintesc că eu am fost convocat la naţională jucând la UTA, în liga a doua. Vâtcă şi Brăneţ sunt foarte buni şi ar merita şi ei o şansă", consideră Duckadam.

Stelea: „un post delicat"

Secundul naţionalei şi unul dintre cei mai buni portari din istoria României, Bogdan Stelea, susţine că goalkeeperii „tricolorilor", care se întrec în gafe în ultima vreme, îşi vor reveni în două-trei etape:

„Postul de portar este foarte delicat. Trebuie lucrat mult la partea psihologică, nu să le dăm în cap după o greşeală. Am luat în considerare această formă slabă a portarilor naţionalei, dar sunt sigur că este trecătoare. Era mai grav dacă mulţi dintre ei erau accidentaţi. Pantilimon este tânăr, a greşit, dar îşi doreşte foarte mult să se perfecţioneze. În două-trei etape sper să trecem de astfel de probleme".

Prunea: „Lobonţ, Bornescu, Marius Popa"

Un alt portar al Generaţiei de Aur, Florin Prunea, e în continuare de părere că Pantilimon, Coman şi Tătăruşanu sunt cele mai bune variante. „Mai avem şi alţi portari valoroşi, ca soluţii de înlocuire ar putea fi şi Lobonţ, Bornescu ori Marius Popa", crede Prunea. Deşi nici la Dinamo lucrurile nu stau tocmai pe roze, managerul „câinilor" e în continuare optimist.  „Nu există o criză a portarilor. Toţi jucătorii greşesc, dar la portari se vede cel mai bine", spune Prunea.

"Ne confruntăm cu o lipsă de portari de valoare. Răzvan ar trebui să se uite şi la echipele mai mici."
Helmuth Duckadam
fost portar Steaua

"Tătăruşanu e  un portar mare şi prost, normal că i-a dat Georgian Păun golul ăla. Şi eu i-aş fi dat gol. "
Ionuţ Popa
antrenor UTA\

Lobonţ nu prinde lotul la Roma

O altă soluţie pentru postul de portar al echipei naţionale, Bogdan Lobonţ, nu trece prin cele mai fericite momente la AS Roma. Deşi echipa sa ocupă primul loc, Lobby e doar al treilea goalkeeper din lot, după brazilienii Julio Sergio şi Doni.

Pentru român ar fi totuşi o rază de speranţă din vară. Oficialii romani i-au spus impresarului Victor Becali că din sezonul viitor se vor baza pe Lobonţ, întrucât vor renunţa la doi dintre cei trei portari brazilieni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite