Sabău: "Trebuie uitat jocul cu Dinamo, ne aşteaptă un meci greu la Mediaş"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat că speră ca jucătorii săi să uite meciul câştigat cu Dinamo şi să fie sută la sută concentraţi pentru partida de duminică, cu Gaz Metan Mediaş, care este extrem de importantă pentru formaţia bănăţeană.

"În afară de cei doi jucători suspendaţi, Pantilimon şi Chiacu, toţi jucătorii sunt apţi şi refăcuţi fizic după jocul cu Dinamo. A fost un meci în care jucătorii s-au consumat mult mental, cred că la acest capitol s-a făcut diferenţa, şi am obţinut o victorie importantă. Pentru mine e o victorie normală de campionat, dar pentru oraş un succes foarte important. Sper să fie uitat jocul cu Dinamo, pentru că este foarte important cel de la Mediaş. Întâlnim o echipă care de trei ani joacă aproape cu acelaşi lot, jucătorii ştiu fotbal, sunt tehnici şi au un antrenor pe care eu îl apreciez mult. Anul acesta au izbutit nişte jocuri bune şi au acumulat 19 puncte, putem spune că au oarecare linişte. Este şi echipa de care mă leagă foarte multe lucru, unde sunt nişte oameni minunaţi şi ne aşteaptă un meci greu", a precizat tehnicianul echipei timişorene, într-o conferinţă de presă.

Sabău a menţionat că îşi doreşte să-i poată motiva suficient de mult pe jucătorii săi pentru acest joc: "În zilele care au rămas trebuie să-i motivez pe jucători. În plus, şi acel rezultat de anul trecut de la Mediaş, pierdut cu 1-5, ar trebui să-i motiveze pe jucători. Încă nu m-am hotărât pe cine să folosesc în poartă, pe Supici sau Taborda. La antrenamentul de astăzi voi decide dacă Supici este apt fizic să facă parte din lot".

Tehnicianul echipei bănăţene consideră că Unirea Urziceni reprezintă un model demn de urmat pentru echipele din Liga I. "Echipa care are linişte şi răbdare va fi cea care va câştiga campionatul. Avem deja un exemplu prin Unirea Urziceni, care a avut linişte în trei ani să construiască o echipă, cu răbdare, nu şi-a pus probelma schimbării antrenorului şi fără scandaluri. Numai aşa poţi construi ceva de durată, când ai timp să construieşti un sistem. La noi toate echipele şi-au schimbat antrenorii, alţii schimbă trei-patru antrenori într-un an. Trebuie stabilitate", a punctat Sabău.

Legat de zvonurile apărute în presă referitoare de un posibil transfer al mijlocaşului CFR Cluj, Gabi Mureşan, la FC Timişoara, Sabău a precizat: "Mureşan este unul dintre cei mai buni mijlocaşi centrali din ţară. Nu doar prin calităţi fotbalistice, ci şi pe partea umană. Are o condiţie fizică de invidiat, e profesionist sută la sută, dă maxim în antrenamente, în joc şi este un băiat curat pe care îl cunosc bine. Orice echipă din ţară l-ar dori. Mi-aş dori să am un astfel de jucător la FC Timişoara, dar cred că e foarte greu. Nu cred că îi dă drumul CFR Cluj".

Sabău a adăugat că nu a discutat cu oficialii clubului despre perioada de transferuri din iarnă, dar cu siguranţă vor exista "întăriri": "Avem discuţii cu preşedintele Iancu legat de transferuri, analizăm şi vedem unde sunt probleme şi unde trebuie să există concurenţă şi vom încerca să întârim lotul. Să creăm concurenţă pentru jucători. Vedem cum se va termina turul şi ne vom da seama exact. Tameş este un jucător bun. Nu este doar un jucător tehnic, ci şi unul de echipă. Nu s-a luat încă în discuţie transferul său, dar e un jucător care îmi place".

Partida Gaz Metan Mediaş - FC Timişioara, din etapa în etapa a XV-a a Ligii I, va avea loc duminică, ora 16.00.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite