Traore s-a dus la Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii campioanei au bătut palma cu Kuban Krasnodar pentru transferul atacantului ivorian, în schimbul căruia vor primi patru milioane de euro . Ruşii vor deconta şi un procent de 15% sau 20% din vânzarea ulterioară a jucătorului.

Telenovela Traore pare să se fi încheiat. După mai bine de două luni de negocieri cu mai multe formaţii din Europa, oficialii lui CFR Cluj au ajuns la un acord de principiu cu Kuban Krasnodar, echipă antrenată de Dan Petrescu. Conform înţelegerii, ruşii vor plăti în contul transferului patru milioane de euro, în trei tranşe după următorul calendar: 1,5 milioane de euro acum, un milion de euro la vară şi încă 1,5 milioane de euro până la sfârşitul anului. De asemenea, gruparea din spaţiul ex-sovietic s-a angajat să direcţioneze către conturile clujenilor şi un procent din următoarea vânzare a lui Traore: 15% dacă va încasa mai mult de 6 milioane de euro şi 20% în cazul în care jucătorul va fi cedat în schimbul unei sume mai mici. Atacantul a părăsit sâmbătă la prânz cantoamentul ardelenilor, iar ieri dimineaţă a luat primul contact cu noii lui colegi, aflaţi într-un stagiu de pregătire în Spania.

A făcut vizita medicală de două ori

Tot ieri, după amiază, ruşii l-au trimis la vizita medicală, pe care africanul a făcut-o la două clinici! Şefii lui Kuban aveau informaţii că jucătorul are unele probleme cu respiraţia şi au vrut să se convingă că nu există niciun risc. Traore a fost dorit în această iarnă de nume mari ale Europei. Liverpool, Juventus şi Bayern München, Napoli şi AS Roma s-au înscris şi ele în cursa pentru semnătura ivorianului, însă au dat înapoi din cauza preţului mare cerut de şefii CFR-ului. Kuban Krasnodar, echipa care l-a adjudecat pe jucător, a promovat în această iarnă în prima ligă din Rusia.Oferta lui Kuban nu a fost singura care i-a mulţumit pe şefii din Gruia. Sunderland i-a anunţat pe clujeni că e dispusă să plătească tot patru milioane de euro în schimbul lui Traore, însă campioana a preferat înţelegerea cu ruşii întrucât aceştia s-au angajat să achite suma totală până la finalul anului. Englezii ar fi dorit să plătească cele patru milioane până la finalul lui 2012. 

"Transferul e făcut în proporţie de 90 la sută. Mai trebuie doar să traducem şi să semnăm actele."
Arpad Paszkany patron CFR Cluj

Cifrele lui Traore

În Liga I: 44 de meciuri / 14 goluri
În cupele europene: 14 meciuri / 4 goluri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite