Transferul vieţii pentru Costel Pantilimon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Pantilimon a plecat joi seară din cantonamentul echipei naţionale cu destinaţia Manchester. Oficialii lui City l-au chemat să facă vizita medicală, după ce cluburile căzuseră de acord, în principiu, asupra tranzacţiei.

Pantilimon a trecut cu bine toate testele medicale la care a fost supus, iar în jurul prânzului englezii au anunţat pe site-ul oficial că portarul naţionalei României a devenit jucătorul lor.

Ştirea a fost scoasă mai târziu de pe site-ul „Cetăţenilor", însă doar pentru că permisul de muncă al lui Pantilimon nu sosise încă. Ioan Timofte, cel care l-a însoţit pe portar în Anglia susţine că nimic nu mai poate sta în calea transferului portarului de 2,03 metri.

„Pantilimon este foarte fericit. Şi-a cunoscut deja noii colegi de echipă. Este un pas mare pentru cariera lui. Panti este un internaţional român, un jucător consacrat, dar care mai are multe de învăţat", a spus Timofte. Impresarul a explicat că Pantilimon trebuie să urmeze câţiva paşi necesari în Marea Britanie pentru a obţine permisul de muncă la Manchester City. „Cetăţenii români şi bulgari în orice domeniu din Marea Britanie au mai multe formalităţi de făcut", a adăugat Timofte.

Rezerva lui Hart

La City, Pantilimon va fi a doua opţiune de portar pentru Roberto Mancini. Titularul postului este Joe Hart, ­goal-keeperul care apără şi buturile Angliei. În această vară, Manchester City l-a cedat pe Shay Given la Aston Villa, iar Mancini nu mai rămăsese în lot, în afara lui Hart, decât cu un portar de 30 de ani din Insulele Feroe, Gunnar Nielsen. Pantilimon a intrat în vizorul echipei engleze sezonul trecut, când Manchester City şi Timişoara ­s-au întâlnit în ­play-offul Ligii Europa. Timişoara a pierdut ambele meciuri, dar Pantilimon a apărat foarte bine, atrăgând interesul englezilor.

Manchester City

Anul înfiinţării: 1880
Culori: albastru-deschis
Stadion: "City of Manchester" (47.000)
Antrenor: Roberto Mancini (46 de ani)
Poreclă: „Cetăţenii"
Este patronată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan din Abu Dhabi, cu o avere estimată la 15 miliarde de euro. Acesta a cheltuit aproape 500 de milioane de euro în ultimii trei ani pe transferuri
Valoarea lotului actual, conform transfermarkt.de, este de aproximativ 450 de milioane de euro
Transferul lui Kun" Agüero de la Atletico Madrid este cel mai scump din această vară (45 de milioane de euro)
Echipa tip (4-2-3-1) Hart - Richards, Lescott, Kompany, Clichy - De Jong, Y. Toure - Agüero, Balotelli, Silva - Dzeko
A terminat sezonul trecut pe locul trei în Premier League
Va juca mâine Supercupa Angliei cu Manchester United

2,5 milioane de euro va încasa Poli Timişoara pentru acest transfer. Jucătorul a semnat pe patru ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite