Transfer european: „U“ Cluj îl vrea pe stelistul Mihai Onicaş!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talentatul mijlocaş al Stelei, Mihai Onicaş, este unul dintre fotbaliştii doriţi cu insistenţă de patronul Florian Walter. Fotbalistul a fost titular incontestabil la gruparea din Ghencea în mandatul italianului Cristiano Bergodi

„U“ Cluj va juca un meci cât un campionat la Lupeni, unde are nevoie de trei puncte pentru a-şi asigura promovarea în prima ligă. Orice alt rezultat va duce la ratarea obiectivului, dar nimeni din clubul „alb-negru“ nu se gândeşte la astfel de lucruri. După un sezon extrem de dificil, în care echipa a alternat evoluţiile bune cu cele chiar proaste, elevii lui Dulca trebuie să se mobilizeze la maxim sâmbătă şi să învingă echipa hunedoreană pentru a desface şampaniile.

Cu promovarea aproape asigurată, patronul Florian Walter a început deja să se gândească la sezonul din prima ligă şi şi-a fixat câteva ţinte precise. După ce Iulian Tameş, unul dintre jucătorii pe care omul de afaceri i-a dorit la Cluj, a ales Timişoara, „U“ s-a reorientat. Deşi nu este acelaşi profil de jucător, fiind mijlocaş defensiv, tânărul stelist Mihai Onicaş se află printre preferaţii lui Walter, au dezvăluit surse din cadrul clubului.

Varianta împrumutului, cea mai agreată

Mihai Onicaş a „explodat“ pur şi simplu în meciurile Stelei din Europa League. A fost unul dintre preferaţii lui Cristiano Bergodi, care i-a acordat încredere şi l-a titularizat pe fotbalistul de numai 20 de ani. Pe parcurs, însă, acesta s-a stins şi odată cu preluarea băncii tehnice de către Mihai Stoichiţă, nu a mai intrat în calculele noului tehnician.

Astfel, Onicaş a fost împrumutat la Iaşi, unde a fost dorit de Petre Grigoraş. Împrumutul i-a expirat, însă, iar zilele viitoare se va prezenta la reunirea Stelei, dar în sezonul viitor are şanse foarte mari să îmbrace tricoul Universităţii Cluj, unde va avea prilejul de a lucra cu tatăl său Marian, director sportiv al grupării.

„Florian Walter s-a interesat de situaţia contractuală a lui Onicaş, pe care şi l-ar dori la Cluj. Steaua nu este dispusă să renunţe foarte uşor la fotbalist, care mai are încă trei ani de contract, dar există varianta unui împrumut pe un sezon“, a dezvăluit o sursă din anturajul clujenilor“.

Urmează ca în zilele următoare, Universitatea să înainteze o ofertă concretă pentru fotbalistul care ar agrea o revenire acasă, în cazul în care Victor Piţurcă, viitorul tehnician al „roş-albaştrilor“ nu va conta pe serviciile sale. „Nu ştiu nimic despre acest lucru. Mihai s-a bucurat de ultimele zile de vacanţă, pentru că urmează să se prezinte la reunirea lotului Stelei şi trebuie să fie odihnit“, ne-a declarat tatăl jucătorului, Marian Onicaş.


Cine este Mihai Onicaş?

S-a născut în 1990, la Cluj-Napoca. A început fotbalul la vârsta de nouă ani, la „U“ Cluj, unde a jucat atât ca mijlocaş stânga, cât şi ca fundal central, urmând să fie reprofilat pe postul de mijlocaş defensiv. Apoi, după un an în liga secundă, la Mureşul Deva, s-a transferat la Steaua, unde în sezonul trecut a fost căpitanul echipei a doua, alături de care a reuşit să promoveze din liga a treia în eşalonul secund. A debutat la echipa mare în ultima etapă a sezonului 2008-2009, la Urziceni, iar apoi a fost o prezenţă constantă în meciurile Stelei din Europa League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite