Tosaint Ricketts: „Mă inspir din jocul lui Didier Drogba!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul canadian al bănăţenilor va debuta sâmbătă în Liga I, contra celor de la Gaz Metan. El promite să înscrie meci de meci şi dă asigurări că Poli poate lua titlul. Ricketts (23 de ani) vede Timişoara ca pe o staţie în drumul său spre fotbalul din Anglia, acolo unde visează să ajungă în viitor.

„Adevărul": Eşti deja de câteva luni la Timişoara. Te-ai acomodat?

Tosaint Ricketts: Eu spun că da. Mi-a prins foarte bine că am venit în noiembrie, înainte de perioada de pregătire şi am avut timp să stau alături de echip

Care e povestea transferului tău la Timişoara?

N-a fost nimic neobişnuit. Cei de aici m-au văzut în meciurile din Liga Europa, când jucam la MyPa. Le-am fost adversar şi le-am dat trei goluri. M-au abordat şi asta a fost, pentru că nu aveam cum să refuz o echipă precum Timişoara, cu ambiţiile şi cu potenţialul pe care îl are. În plus, m-a impresionat mult atmosfera pe care fanii au făcut-o la stadion.

Ce ştiai despre România înainte să vii aici?


Auzisem de Hagi, dar cred că toată lumea a auzit de el, indiferent de continent. M-am uitat mult pe internet.

Te-a surprins ceva când ai ajuns aici?

Da, ospitalitatea oamenilor. Toţi s-au purtat foarte frumos cu mine. Ah, şi frumuseţea fetelor (râde).

Cum l-ai caracteriza pe jucătorul Ricketts?

Ambiţios, puternic şi cu viteză. Chiar pot spune că sunt vitezoman pe teren. Asta este şi pentru că în colegiu am făcut atletism. Am alergat pe distanţe mici, dar eram foarte rapid.

Care sunt punctele tale mai slabe?

În primul rând, cred că trebuie să-mi îmbunătăţesc tehnica.

Ce jucător din lume te inspiră?

Când eram mai mic îmi plăcea mult Henry. De ceva timp îl urmăresc cu mare atenţie pe Didier Drogba, încerc să-l copiez în anumite mişcări, execuţii...

Ţi-ai făcut prieteni în echipă?

Sunt un tip sociabil şi intru repede în vorbă cu oamenii. Cel mai bine mă înţeleg cu Helder şi cu Nikolici.

Ţi-ai fixat un obiectiv personal la Timişoara?

Îmi doresc să dau gol meci de meci, să-mi ajut echipa să ieşim campioni. Nu am multe date despre rivale, dar ştiu ce putem noi. Avem forţa să luăm titlul!

E diferenţă mare între fotbalul românesc şi cel finlandez?


Destul de mare. În Finlanda se sărea destul de repede peste faza de construcţie, totul era bazat pe forţă, pe pase lungi din apărare. Aici jocul e mult mai tehnic.

"Transferul la Timişoara este un pas înainte pentru mine. În viitor, mi-aş dori să joc în Premier League. Până atunci, sunt convins că pot lua titlul în România!"
Tosaint Ricketts
atacant Poli Timişoara

Va avea o concurenţă acerbă în atac

Canadianul de 23 de ani se va lupta pentru un loc de titular în echipa lui Duşan Uhrin jr cu Zicu, Axente, Nikolici şi Magera. În mod normal, pe postul său evoluează şi senegalezul Mansour, însă fotbalistul de culoare este în perioada de refacere şi va putea reintra de abia la mijlocul lunii martie.

În acest moment, Zicu are asigurat postul de titular în ofensivă, iar Axente pare să le fi luat faţa celorlalţi atacanţi în meciurile amicale disputate în perioada de pregătire. Totuşi, Uhrin jr s-a arătat mulţumit de randamentul lui Ricketts în perioada de pregătire şi se va apela la el în retur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite