Torje îşi riscă sănătatea pentru un transfer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torje (nr. 22) nu este deloc menajat de adversarii săi
Torje (nr. 22) nu este deloc menajat de adversarii săi

Mijlocaşul va juca, duminică, contra CFR-ului, deşi nu este complet refăcut. El forţează întrucât echipe importante din Europa vor trimite emisari la meci pentru a-l monitoriza. Internaţionalul de 21 de ani a suferit o contractură musculară în Cupă, cu Slatina, în urma căreia nu şi-a revenit complet nici acum.

Gabi Torje e de departe cel mai bun om al „câinilor" în acest sezon. Prestaţiile sale excelente i-au crescut cota, iar jucătorul e conştient că următoarele partide vor fi decisive pentru viitorul său. Fotbalistul originar din Timişoara este cel mai urmărit jucător din Liga I şi are cele mai mari şanse de a prinde un transfer în iarnă.

De el se interesează formaţii de top din Europa precum Borussia Dortmund, Wolfsburg, Zenit, Spartak Moscova şi Fulham. Emisari ai acestor cluburi l-au monitorizat „pe viu"  pe micuţul dinamovist la aproape toate meciurile importante ale „câinilor" din această toamnă şi vor continua s-o facă până la finalul anului.

Numai că acum problema este că Torje nu se află în cea mai bună formă fizică, după ce s-a accidentat în partida de Cupă, cu ALRO Slatina. Atunci, având în vedere că Dinamo a întâlnit o grupare din Liga a II-a, antrenorul Ioan Andone şi-a menajat majoritatea vedetelor, însă nu şi pe Torje. Asta deoarece în tribună erau scouteri veniţi special pentru „Messi din Banat".

Totuşi, internaţionalul a trebuit să părăsească terenul după 20 de minute în întâlnirea cu ALRO întrucât a suferit o contractură musculară. El nu şi-a revenit complet nici acum, însă va fi forţat în derby-ul cu CFR Cluj, de duminică, riscând, astfel, o recidivă sau o accidentare mai gravă! Motivul pentru care Torje şi-a asumat acest risc? Prezenţa scouterilor cluburilor străine care vor asista la partida din Gruia.

În iarnă pleacă sigur

Impresarul jucătorului, Cristea Opria,  a confirmat această informaţie: „La meciul cu CFR cu siguranţă vor veni oficiali ai unor cluburi pentru a-l vedea la lucru pe Gabi". Despărţirea mjilocaşului dreapta de Dinamo în iarnă este sigură. „Câinii" au şi stabilit deja preţul internaţionalului, cinci milioane de euro, însă sunt dispuşi să facă şi o „reducere" de maximum 500.000 de euro în urma negocierilor.

"Torje a fost forţat şi în meciul cu ALRO Slatina pentru că i-a zis cineva că sunt impresari în tribună. Are oferte importante din Occident."
Ioan Andone
antrenor Dinamo

CFR este la degetul mic al lui Andone

Culio (nr. 19) şi Andone sunt în relaţii glaciale  Foto: Marian Vilău



Dinamo n-a învins niciodată CFR-ul la Cluj, însă, de această dată, are un atu important care îi dă speranţe la o victorie în premieră.

Ascendentul moral al „câinilor" vine ca urmare a faptului că pe banca tehnică se află Ioan Andone, tehnician pentru care lotul campioanei are puţine secrete. Asta deoarece nouă dintre fotbaliştii cu care Ando a cucerit eventul cu CFR, în sezonul 2007 - 2008, fac parte şi acum din lotul pregătit de Sorin Cîrţu! Dintre aceşti nouă „supravieţuitori", cinci sunt titulari.

Revedere cu „analfabetul" Culio

Pe lângă acest amănunt, Dinamo mai are un motiv de optimism înaintea întâlnirii de duminică. Marius Niculae şi compania au patru succese consecutive, în timp ce clujenii sunt cu moralul la pământ după eşecul din Liga Campionilor, 0-4, cu Bayern.

Nu toţi fotbaliştii CFR-ului care au lucrat cu Andone au rămas în relaţii bune cu tehnicianul de 50 de ani. Ba din contră! Unii dintre ei se află în război total cu antrenorul „câinilor". Cel mai bun exemplu e Juan Culio. Argentinianul fusese trecut pe linie moartă spre sfârşitul mandatului lui Andone la CFR, „Fălcosul" preferându-l pe Deac.

 Culio a revenit în primul „11" abia după îndepărtarea lui Ando şi a marcat de două ori în victoria cu AS Roma de pe „Olimpico". Ulterior, „Fălcosul" l-a atacat virulent pe argentinian: „Culio are opt clase, nu înţelege nici spaniola. E analfabet".

Jucătorii cu care a lucrat Ando la CFR

Nume     Statut actual

Stăncioiu     titualar
Cadu     titular
Panin     titular
Tony     rezervă
Culio     titular
G. Mureşan     accidentat
Peralta     titular
Y. Kone    accidentat
E. Kone    rezervă

Culio (nr. 19) şi Andone sunt în relaţii glaciale
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite