Torje, în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul se va despărţi de Udinese pentru a evolua la echipa spaniolă Granada, unde va fi împrumutat în sezonul 2012-2013.

Trecerea la Granada este facilitată de faptul că gruparea spaniolă are acelaşi patron ca Udinese, familia Pozzo. Informaţia a fost confirmată ieri de impresarul internaţionalului român, Cristea Opria.

Va fi avantajat de aşezarea tactică

„Cu siguranţă va fi mai bine pentru Torje, pentru că va juca într-un sistem ca la echipa naţională, 4-2-3-1. Sau 4-4-2 ori 4-3-3, exact ce-l avantajează şi ce i-ar trebui. Cei de la Granada vor mai aduce vreo şase jucători, întăresc echipa, o să fie perfect. E dorit acolo, va evolua în bandă, doar este un jucător de explozie. Cred că într-un an îşi va arăta valoarea şi calităţile deosebite pe care le are", a declarat agentul la DigiSport.

La Granada merg jucătorii lui Udinese care au nevoie de meciuri sau nu se integrează în „Cizmă". Transferat vara trecută de la Dinamo, Torje nu s-a impus la Udine, unde a reuşit să marcheze doar 2 goluri în 21 de partide.

Internaţionalul român, care va împlini 23 de ani în noiembrie, a mai evoluat şi la alte două echipe din România, CFR Timişoara şi Politehnica Timişoara. El a adunat totodată 17 selecţii şi 4 goluri la echipa naţională.

Granada CF

- Clubul andaluz s-a înfiinţat în 1931, cea mai mare performanţă fiind o finală de Cupa Spaniei.
- Joacă pe stadionul Los Carmenes, care are o capacitate de 22.500 de locuri.
- S-a salvat la limită de la retrogradare, terminând sezonul trecut cu un punct mai mult ca Villareal, prima echipă picată în Segunda.
- Antrenor este fostul portar Abel Resino, care a mai pregătit-o în 2009 şi pe Atletico Madrid.
- În linia de mijloc evoluează şi fostul stelist Abel Gomez.

Ibericii sunt în doliu

Abia numit pe banca lui Villarreal, formaţie retrogradată în Segunda Division, Manolo Preciado - foto (54 de ani) a decedat în noaptea de miercuri spre joi în urma unui stop cardiac, la câteva zile după ce avusese de suferit din cauza unui virus puternic. Avea numai 54 de ani.

Drama lui Preciado, care a antrenat în ultimii şase ani o singură echipă, Sporting Gijón, a survenit la capătul unei serii de tragedii.  Întîi şi-a pierdut tatăl, călcat de maşina pe care o urcase pe o rampă. Apoi, acum zece ani i-a murit soţia, răpusă de cancer, pentru ca în 2004 să rămână şi fără unul dintre băieţii săi, Raul, care a decedat la numai 15 ani în urma unui accident de motocicletă. „Viaţa m-a lovit puternic. Mă putea face foarte vulnerabil... am avut două  opţiuni. Să-mi trag un glonţ în cap sau să mă uit spre cer şi să merg mai departe. Am ales a doua variantă”, obişnuia să spună Preciado, legat de dramele vieţii sale. ;

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite