Torje e comparat cu Messi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabi Torje este comparat de cei de la www.imscouting.com cu starul Barcelonei, Lionel Messi.

imscouting.com începe articolul despre Torje cu o referire la celebra generaţie a anilor '90, condusă de Hagi şi Popescu: "Nu cu foarte mult timp în urmă, fotbalul românesc inspira teamă. Niciun adversar nu-şi dorea să întâlnească România. Acum, fotbalul românesc are un aspect demoralizant. Au ratat majoritatea turneelor finale din 2000 şi până în prezent."

Apoi, vorbeşte despre viitor:  "Cu câteva tinere talente care vin din urmă, situaţia s-ar putea schimba, iar Gabi Torje este unul dintre motivele care îndeamnă la optimism".

În continuare, se descrie debutul său la Timişoara la doar 16 ani şi transferul la echipa din Ştefan cel Mare. "Cel mai bine se simte pe poziţia de aripă dreapta. Una dintre cele mai mari calităţi ale sale este viteza incredibilă şi este cunoscut pentru modul în care îşi hărţuieşte adversarii de pe partea sa. Torje are de asemenea o tehnică excelentă şi un control foarte bun al balonului. Are abilitatea de a face cu mingea cam tot ce vrea. Juan Pablo Garat, colegul său din Argentina, l-a comparat chiar cu Messi. Garat a avut posibilitatea să joace cu amândoi şi sunt inconfundabile asemănările dintre cei doi. Sunt jucători cu acelaşi stil de joc şi, la fel ca Messi, este aproape imposibil de marcat.

Torje combină foarte bine tehnica foarte bună cu viteza excelentă, lucru care îl face un jucător foarte periculos, care poate manevra balonul aşa cum îşi doreşte. În plus, Torje este şi un foarte bun pasator. Poate oricând să inventeze o pasă penetrantă pentru atacanţi, având de asemenea o foarte bună viziune asupra jocului. Este genul de jucător care poate decide un meci cu o pasă devastatoare pentru adversari. Loveşte bine mingea cu ambele picioare, un lucru care le dă posibilitatea antrenorilor să-l poată folosi pe ambele flancuri. De asemenea, Torje este şi un foarte bun executant de lovituri libere."

Nu e uitată nici viaţa extrasportivă:  "O slăbiciune pentru jucătorul de 20 de ani este nevoia de a face excese în afara terenului. Torje este văzut ca un tip petrecăreţ, iar tabloidele au scris în dese rânduri despre petreceri care au ţinut până dimineaţă şi despre scandalurile sexuale. Cineva a spus că banii şi viaţa l-au schimbat."

La final, imscouting.com vorbeşte despre interesul pe care cluburi mari din Europa şi l-au manifestat pentru micuţul mijlocaş dinamovist: "Cesare Prandelli a spus despre el că este un talent excepţional. Vara trecută, Lazio şi Borussia Dortmund au fost interesate de transferul lui Torje. Cele două cluburi nu s-au înţeles la bani cu Dinamo, jucătorul rămânând astfel în România. Însă dacă va munci mult, îşi va păstra forma actuală şi îşi va îmbunătăţi disciplina din afara terenului, rămâne doar o chestiune de timp până când Torje va fi primul dintre jucătorii din noua generaţie care îşi vor face un nume în străinătate"


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite