Torje, 5.000 de dolari la fiecare convocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unei clauze prevăzute în contractul fotbalistului, Dinamo îşi răsplăteşte mijlocaşul pentru fiecare selecţie pe care acesta o bifează la prima reprezentativă. Pentru Gabi Torje, orice convocare la echipa naţională îi aduce nu doar o satisfacţie sportivă, ci şi un avantaj financiar.

Atunci când i-au făcut contractul lui Torje, conducătorii „câinilor" au considerat că e mai nimerit să-i pună nişte clauze de performanţă fotbalistului de 20 de ani, decât să-i dea un salariu mare. Astfel, Torje primeşte anual 100.000 de dolari, dar la această sumă se adaugă şi nişte bonusuri importante.

Unul dintre acestea este răsplătirea convocărilor la echipa naţională. Dinamo s-a angajat să-i plătească mijlocaşului său câte 5.000 de dolari pentru fiecare prezenţă la prima reprezentativă. Până la turneul din Cipru, Torje a bifat trei selecţii, jucând titular cu Albania şi Belarus (meciuri oficiale) şi Italia (amical), partide în urma cărora s-a ales cu 15.000 de dolari.

El a ratat meciul cu Franţa, de la Paris, fiind lăsat atunci la tineret. Gabi este acum în lotul lui Răzvan Lucescu, aflat în Cipru, şi dacă va juca în ambele partide de verificare, va primi din partea „câinilor" încă 10.000 de dolari. 

500 de dolari la fiecare meci din campionat

Ofertat şi în această iarnă de mai multe cluburi din Bundesliga, între care Hamburg SV, Torje  pare decis să facă anul acesta pasul la o formaţie mare. Iar, naţionala îl poate ajuta în acest sens.

De aceea, atitudinea sa în Insula Afroditei este pe măsura pretenţiilor sale. Torje a fost lăudat de selecţioner şi de stafful acestuia aproape la fiecare antrenament şi pare să fi câştigat duelul pentru titularizare cu rapidistul Mihai Roman. De altfel, Răzvan Lucescu îl va folosi pe Torje din primul minut în cea de-a doua partidă a turneului, atunci când România va miza şi pe stranieri.

Torje mai are o clauză referitoare şi la meciurile din campionat. În virtutea acesteia, el încasează câte 500 de dolari pentru fiecare joc pe care îl dispută sub tricoul lui Dinamo.

Faţă de lotul convocat iniţial, Lucescu jr a fost nevoit să renunţe în primă fază la doi jucători, iar ieri a „căzut" şi cel de-al treilea. Astfel, după Radu Ştefan şi Marius Constantin, accidentaţi, la lot nu va mai ajunge nici Cristi Săpunaru. Fundaşul lui FC Porto s-a lovit la piciorul stâng şi n-a primit avizul medicilor de a mai veni la naţională.

Toţi aceşti trei jucători au ratat şi meciul cu Italia, din noiembrie, tot din motive medicale. Atât partida cu Ucraina, de azi, cât şi cea de mâine, când România va întâlni Suedia sau Cipru, contează pentru palmaresul naţionalei şi, implicit, va influenţa poziţia României în clasamentul FIFA, acolo unde ocupăm acum locul 57.

Despre Ucraina...


Fără Şevcenko. Din cauza unei uşoare accidentări suferite ieri, căpitanul Ucrainei nu va fi folosit în meciurile turneului din Cipru.

Ucraina, fără selecţioner. După demisia lui Miron Markevici de anul trecut, ucrainenii nu şi-au găsit încă un selecţioner permanent, tehnicianul Iuri Kalitvinţev ocupând rolul de interimar.

Scandal cu arbitrajul. Anul trecut, la Lvov, Ucraina s-a impus în faţa României cu 3-2, însă rezultatul a fost viciat de arbitrii, autogolul decisiv al lui Tamaş venind după o acţiune pornită din ofsaid.

Trei victorii din patru meciuri. În afară de eşecul din 2010, România a câştigat toate celelalte trei întâlniri cu Ucraina: 1-0 în 2001, 4-1 în 2002 şi 2-0 în 2003.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite