Titlul, un vis îngheţat pentru Vaslui şi Rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duelul dintre Frunză (în negru) şi Sânmărtean s-a încheiat nedecis
Duelul dintre Frunză (în negru) şi Sânmărtean s-a încheiat nedecis

Pe o temperatură de minus 10 grade Celsius, moldovenii şi giuleştenii au remizat la capătul unei partide dezmorţite doar de cele două goluri ale lui Raul Costin şi Herea. În timpul în care copiii mergeau din cinci în cinci minute să verifice dacă ghetele le-au fost umplute cu dulciuri, Vaslui şi Rapid au înfuntat frigul năpraznic din Moldova.

Nu toată lumea sărbătoreşte de Sfântul Nicolae. Giuleştenii au simţit asta pe pielea lor. Dacă se aşteptau la o primire călduroasă, cu lapte şi cozonaci, rapidiştii trebuie să fi avut un şoc când au dat ochii cu un teren deszăpezit, dar îngheţat şi nişte tribune aproape goale.

Doar câţiva fanatici au dat căldura caselor pe aprinderea unor torţe pe stadion. Iar pentru ei, jucătorii moldoveni s-au dus ca pe derdeluş înspre terenul rapidist.

Herea, erou pe contraatac

Absenţele lui Lazăr, Marius Constantin sau Bozovici s-au simţit din plin în echipa lui Şumudică, tot mai aproape de un final trist în Giuleşti, după un început de basm. Minus capul lui Grigorie, scos de Kuciak, şi şutul slab din careu al lui Sburlea, Rapidul n-a prea contat în atac în prima parte, vasluienii văzându-şi eforturile ofensive răsplătite chiar pe finalul reprizei întâi.

După ce Bornescu a respins cu greu execuţia lui Gheorghiu (28), Raul Costin a trezit păianjenul de la vinclul goalkeeperului alb-vişiniu din hibernare, marcând printr-o torpilă de generic.

Suficient pentru o pauză în care probabil caloriferele de la cabine n-au reprezentat singurul motiv din cauză căruia pe rapidişti i-au trecut transpiraţiile. Discursul lui Şumi i-a trezit pe giuleşteni şi, la doar patru minute de la reluare, Herea a punctat din şase metri la capătul unui contraatac perfect.

Zvâcnirea oaspeţilor nu a durat decât puţin. În scurt timp, meciul a îngheţat, durităţile au luat locul fotbalului şi cartonaşele galbene, ocaziilor de poartă. S-a terminat 1-1, iar la modul în care decurg ostilităţile în Liga I, Oţelul Galaţi are de ce să ceară să se joace şi ultima etapă, contracandidatele făcându-i jocul.

1-1

FC Vaslui: Kuciak - Milanov (Campano 46), Papp, Cânu, Bălace (Gerlem 78)- Sânmărtean, Ghencev, R. Costin, Gheorghiu - Wesley,  Bello (Pouga 82). Antrenor: Viorel Hizo

Rapid: Bornescu - Rui Duarte, M. Antonio, Glauber, Ezequias - Spadacio, Grigore, Herea (Costa 74), Grigorie, Frunză (Dobroiu 90) - Sburlea (Cesinha 84). Antrenor: Marius Şumudică

Goluri: R. Costin 43 / Herea 49

Arbitru: Robert Dumitru

Stadion „Municipal": 3.000

Telex

Hizo: „Rui Duarte trebuia eliminat". Antrenorul Vasluiului a acuzat arbitrajul: „Şumudică a spus că merita să câştige? Atunci să revadă atacul lui Rui Duarte, care trebuia sancţionat cu roşu", a spus Hizo.

„Vamă":
„E bine că nu am pierdut". Rapidişti au comentat diferit rezultatul de aseară. „Am dominat jocul, meritam victoria", a spus Şumudică. În schimb, preşedinte Dinu Gheorghe a tremurat pentru egal: „Este foarte bine că nu am pierdut".

Giuleştenii, în echipament negru.
Pentru prima oară în acest sezon, giuleştenii au jucat în echipamentul de rezervă, cel cu şorturi şi tricouri negre!

Bozovici şi Cesinha, pedepsiţi.
Şumudică a luat două decizii surprinzătoare la meciul de ieri. Antrenorul giuleştenilor i-a pedepsit pe Cesinha şi Bozovici pentru evoluţiile slabe şi i-a trecut pe banca de rezerve. În locul lor au jucat Frunză şi Ezequias.

Milanov, trimis la spital de şutul lui Frunză. Jucătorul bulgar al Vasluiului a fost lovit violent cu mingea în figură pe finalul primei reprize de rapidistul Frunză şi nu a mai putut continua jocul, fiind înlocuit la pauză. Milanov a primit îngrijiri medicale la stadion, iar în repriza secundă a fost transportat la spital.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite