Ţintele lui Meme Stoica: Zenga sau Dan Petrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Stoica a revenit în funcţia de manager general al roş-albaştrilor la mai bine de trei ani după ce a plecat cu scandal din Ghencea. Meme vrea să aducă alt antrenor, dar şi pe Vasile Maftei. După o săptămână de discuţii şi tatonări, Gigi Becali a reuşit ieri să-l convingă pe Mihai Stoica să revină la Steaua, deşi acest lucru părea de neconceput în trecutul nu foarte îndepărtat.

Gigi Becali: "Meme era disperat, i-au dat lacrimile! A zis că s-a întors fiul rătăcitor!"

„Mihai Stoica este noul manager general al Stelei. Contractul este confidenţial, nu pot să vorbesc despre el. El va însoţi echipa şi la Târgu-Mureş", a confirmat ieri patronul roş-albaştrilor.

Surse din anturajul grupării din Ghencea susţin că Stoica a bătut palma cu Becali pentru un salariu lunar de 20.000 de euro, dublu faţă de cel avut în precedentul său mandat ca manager general al Stelei. Revenirea lui Stoica ar putea fi echivalentă şi cu o despărţire de mulţi dintre actualii angajaţi ai clubului în frunte cu Valeriu Argăseală, antipatia dintre cei doi fiind arhicunoscută.

De asemenea, se pare că zilele lui Marius Lăcătuş sunt numărate, antrenorul fiind oricum în dizgraţia lui Gigi Becali după înfrângerea din partida cu Gaz Metan Mediaş.

„Când sunt solicitat de un club e normal ca eu să vin cu un antrenor căruia să-i cunosc metodele de antrenament, să-i cunosc filosofia despre fotbal. Am avut doar două situaţii în carieră în care antrenorul a fost ales de patron şi a fost bine: venirea lui Olăroiu, în locul lui Protasov, şi Dan Petrescu, la recomandarea căruia am acceptat oferta lui Bucşaru", mărturisea Stoica acum câteva săptămâni.

Chiar dacă este convins că demersul său este unul aproape imposibil, Stoica va încerca să-l convingă pe Dan Petrescu să preia Steaua în această iarnă, pentru a reîntregi tandemul de la Urziceni.

Dacă răspunsul „Bursucului" va fi unul negativ, Meme are şi variantele Walter Zenga şi Ronny Levy, alţi doi antrenori agreaţi şi de către patron. În aceste condiţii, varianta Loţi Bölöni a rămas doar una secundară, deşi fostul selecţioner a declarat recent că şi-ar dori să o antreneze pe Steaua. Stoica vrea să-l aducă în Ghencea şi pe Maftei.

Bătuseră palma şi acum două luni

Mihai Stoica se înţelesese cu Gigi Becali ca să revină în Ghencea şi la finele lunii septembrie, însă Valeriu Argăseală şi Teia Sponte l-au convins în ultimul moment pe latifundiar să renunţe la Meme, iar acesta a semnat cu FC Vaslui.

„Mie mi-ar fi convenit să-l aduc pe Mihai. Cred că Steaua avea nevoie de el la ora asta, dar ştiu că apropiaţii mei nu vor şi dacă nu vor, ce să fac?! Nu vreau să fac împotriva tuturor apropiaţilor, tuturor angajaţilor. Ce să fac acum?! Le-am zis să ierte, să facă pace, nu vor, înjură şi asta este, trebuie să ţin cont şi de ei", explica Becali.

Becali: „Nu merg la Târgu-Mureş"

Gigi Becali a declarat, ieri, că nu va merge să-şi vadă echipa la Târgu-Mureş, pentru a nu alimenta zvonurile despre înlocuirea antrenorului Marius Lăcătuş cu Ladislau Bölöni. „Ce mă interesează pe mine dacă vine Bölöni la Târgu-Mureş? Eu nici nu mă duc. Din respect pentru
Marius, nu mă duc să vorbesc cu Bölöni, ca să nu se interpreteze", a spus latifundiarul. 

"Poate vă surprinde revenirea mea la Steaua, dar voi explica totul luni. Era normal să însoţesc echipa, odată ce am acceptat funcţia. În mod sigur nu e vorba de două sau trei zile, cât am stat la Vaslui."
Mihai Stoica
manager general Steaua

"A fost o mutare surprinzătoare. Este posibil să vină şi Dan Petrescu, dar el acum două zile mi-a zis că 90% rămâne la Kuban."
Narcis Răducan
director sportiv Steaua

Walter Zenga (50 de ani)

-a antrenat până acum la New England Revolution, Brera, FC Naţional, Steaua, Steaua Roşie Belgrad, Gaziantepspor, Al-Ain, Dinamo, Catania, Palermo, Al-Nassr.
-a câştigat eventul în Serbia cu Steaua Roşie şi titlul în România cu Steaua.
-actualmente se află sub contract cu gruparea saudită Al-Nassr, unde activează şi românii Ovidiu Petre şi Răzvan Cociş.
Dan Petrescu (43 de ani)
-a antrenat până acum la Rapid, Sportul, Wisla Cracovia, Unirea Urziceni şi Kuban Krasnodar.
-a câştigat campionatul cu Unirea Urziceni şi a promovat-o pe Kuban în prima ligă din Rusia.
-a declarat recent că va rămâne în continuare la Kuban, unde-l antrenează şi pe românul Gigel Bucur.

Realizările lui Meme Stoica

-1992 - 2002: Oţelul (două calificări în Cupa UEFA).
-2002 - 2007: Steaua (două titluri, o Supercupă, o calificare în grupele Ligii Campionilor, o calificare în semifinalele Cupei UEFA).
-2007 - 2010: Unirea Urziceni (un titlu, o calificare în grupele Ligii Campionilor).
-2010: FC Vaslui (a rezistat doar patru zile, dar a stat pe bancă la meciul cu Gaz Metan).

Contre

Gigi Becali: „Te-am învăţat cum să te-mbraci şi cum să te tunzi. Ai venit la chelie de la Galaţi, de aveai faţă de homosexual şi te îmbrăcai precum un bulangiu. Când ai plecat de la Steaua, ai început să porţi iar portocaliu şi roşu. Cum te las din mână, cum îţi arde de bărbaţi".

Mihai Stoica: „Pentru mine nu mai exişti. Cât timp vei fi tu acolo, eu nu mă mai întorc".

Gigi Becali: „Mi se rupe mie de tine. O cauţi cu lumânarea, eşti cel mai obraznic".

Mihai Stoica: „Şi ce-o să-mi faci? Trimiţi iar bodyguarzii după mine?".

Gigi Becali: „Eşti un nimeni! Du-te naibii de zdreanţa dracului că vin acum peste tine".

Mihai Stoica: „Uşor Jackie Chan, nu impresionezi pe nimeni. N-am crescut oile împreună, cioban opărit!"

Gigi Becali: „Avea dreptate Piţurcă, când îţi spunea «Miţa Biciclista»".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite