Tinerii au fost daţi uitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamo Antrenorul „câinilor“ a mizat tot pe fotbaliştii experimentaţi în acest retur, deşi, în pregătiri, se vorbea că „mânjii“ vor „rupe norii“ în „Ştefan cel Mare“. George Ţucudean, Raphael Stănescu, Raul Crişan, Dorin Mărmăneanu şi chiar Liviu Ganea au fost marginalizaţi de Andone.

Dinamo a început acest retur cu gândul că poate da marea lovitură. Chiar dacă la nivel declarativ „câinii" susţineau că se gândesc la un loc pe podium şi la Cupa României, de fapt, ei visau şi la titlu. Asta s-a văzut în formulele de echipă pe care antrenorul Ioan Andone  le-a trimis pe teren în etapele scurse de la reluarea Ligii I, cu Sportul, Pandurii, Rapid şi FCM Târgu Mureş.

„Probabil, Andone s-a gândit că mai poate câştiga campionatul şi de aceea i-a fost teamă să bage tinerii, ca nu cumva să «moară» pe mâna lor", susţin surse din „Ştefan cel Mare". George Ţucudean, Raphael Stănescu, Raul Crişan, Dorin Mărmăneanu sunt sau, mai bine zis, erau tinerii pe care Andone i-a marginalizat. Pe listă ar putea fi adăugat şi Liviu Ganea care a fost lăsat pe tuşă în derby-ul cu Rapid, deşi din lotul roş-albilor este omul care a marcat cele mai multe goluri împotriva giuleştenilor: cinci.

George Ţucudean (19 ani): n-a prins lotul în primele două etape ale anului, dar a prins „banca" la derby-ul cu Rapid, fără să fie utilizat. A fost trimis de Andone să joace la echipa a doua, unde arădeanul şi-a făcut bine treaba, marcând şi două goluri într-un meci. Este considerat urmaşul lui Marius Niculae.

Raphael Stănescu (17 ani): cel mai promiţător talent al „câinilor" a evoluat numai la Dinamo II, în 2011, deşi în cantonamentul din Antalya a fost golgheterul echipei, cu două goluri. El a şi fost plecat cu lotul de juniori în Republica Moldova, dar Andone  a avut ocazia ca la meciurile cu Pandurii, Rapid şi FCM Târgu-Mureş să mizeze pe el. Nu a făcut-o, iar Rafi a fost uitat la "câinii mici".

Liviu Ganea (23 de ani): a evoluat titular în partidele cu Sportul şi Pandurii, însă şi-a pierdut locul în echipă, Andone considerând că nu este în formă. Liviu a fost rezervă cu Rapid, a intrat în minutul 70, fără să se remarce. Abia în meciul cu mureşenii a marcat după o pauză de şase luni.

Raul Crişan (23 de ani) şi Dorin Mărmăneanu (20 de ani): ambii au jucat numai la Dinamo II. Au fost în stagiul din Antalya, dar de la reluarea campionatului nu au prins lotul de 18 al echipei lui Andone. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite