Timişoara este acum „echipa momentului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 FC Timişoara a reuşit să-i administreze Rapidului cea de-a doua înfrângere din acest sezon, graţie celor două goluri marcate de mijlocaşul în vârstă de 27 de ani, Ianis Zicu. Dorit în vară în Giuleşti, Zicu nu a mai ajuns la Rapid, însă a avut grijă să le arate „feroviarilor“ ce fotbalist au pierdut.

Derby-ul etapei în Liga I, dintre echipele care completează podiumul, în spatele liderului Oţelul, a început cu declaraţii măgulitoare ale fiecăruia dintre antrenori la adresa adversarului. „E primul joc când plecăm cu şansa a doua", spunea Marius Şumudică, în timp ce Cosmin Contra deplângea problemele de lot cu care se confrunta: „Mi-e greu, ne lipsesc câţiva titulari, iar Rapid e o echipă în mare formă". Pe gazon, cele două echipe doar s-au „înţepat" în primul sfert de oră. Apoi, giuleştenii, veniţi după un 7-1 cu Victoria Brăneşti şi un 5-0 cu Petrolul, au devenit din ce în ce mai insistenţi.

Echilibru perfect în prima repriză

Roman a centrat în faţa porţii pentru Herea, portarul Pantilimon a reuşit să respingă şutul mijlocaşului, însă n-a mai avut ce face şi în faţa lui Cesinha, care a înscris lejer sub transversală din 16 metri. Bucuria oaspeţilor n-a ţinut însă prea mult, pentru că timişorenii n-au acuzat deloc şocul primirii golului. Ex-rapidistul Ianis Zicu a egalat repede cu o lovitură de cap, după o centrare ideală a „Chirurgului" Alexa. Scutaru a respins apoi de pe linia porţii, din faţa aceluiaşi Cesinha, iar apoi Bornescu n-a avut nicio emoţie la lovitura de cap a lui Dorin Goga.

Contra a intrat şi el pe final

Meciul s-a reluat cu timişorenii mult mai prezenţi în atac decât adversarii lor. Ianis Zicu a bătut bine o lovitură liberă, dar lovitura de cap a lui Luchin s-a scurs pe lângă. Tot Zicu l-a lansat excelent şi pe Axente, dar atacantul n-a nimerit cadrul porţii, deşi scăpase singur cu Bornescu, iar fundaşii giuleştenilor renunţaseră să mai alerge după el. Replica Rapidului a venit prin Lazăr şi Spadacio, însă nici cei doi n-au stat bine cu ţinta. Exasperat de ratările elevilor săi, Contra a intrat şi el în teren pe final, iar efectul a fost benefic, pentru că Zicu a profitat de ieşirea greşită la ofsaid a defensivei Rapidului şi l-a executat calm pe Bornescu.

FC Timişoara: Pantilimon - ­Luchin, Burcă, Scutaru (Contra 79), Sepsi - Helder, Alexa, Curtean, Zicu - Axente ­(Nikolici 75), Goga (Magera 59). Antrenor: ­Cosmin Contra

Rapid: Bornescu - M. Constantin, ­
M. Antonio, Glauber, Ezequias - Roman, Spadacio, C. Lazăr, Cesinha (Frunză 80) - Cassio (Sburlea 57), Herea (N. Grigore 67). Antrenor: Marius Şumudică
Goluri: Zicu 29, 86 / Cesinha 25
Stadion „Dan Păltinişanu": 16.000
Arbitru: Marius Avram

Telex

- Zicu, titular de ultim moment. Deşi s-a accidentat la un antrenament dinaintea partidei, în urma unui duel cu Bourceanu, stafful medical a reuşit să-l recupereze pentru întâlnirea cu giuleştenii, machedonul fiind titular şi reuşind să marcheze. În schimb, nu s-a putut conta pe Tameş, care nu a fost inclus în lot, iar Magera a fost doar rezervă.
- Rapidiştii, primă înainte de meci. Giuleştenii au încasat bonusul de 2.000 de euro pentru remiza cu Universitatea Craiova, 1-1, din etapa trecută, banii find daţi de preşedintele Dinu Gheorghe chiar înaintea meciului cu Timişoara.
- Iancu, rapidistul care ţine cu Timişoara. "Sunt un rapidist născut în Giuleşti, care normal că a ţinut cu Timişoara în meciul direct. În rest, susţin Rapidul în orice confruntare", a spus Iancu.
- Galerii înfrăţite. Suporterii timişoreni şi cei giuleşteni sunt înfrăţiţi de trei decenii. Aseară, ultraşii "violeţi" au afişat un banner pentru a celebra prietenia cu rapidiştii: "De 30 de ani un nobil trofeu, steagurile noastre alături mereu".
- Avram, arbitraj cu probleme. Marius Avram a luat câteva decizii greşite aseară. Una dintre ele, nu l-a eliminat pe Burcă la un fault foarte dur asupra lui Herea, acordând doar „galben" .

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite