Timişoara bate, Galaţiul tremură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii s-au distrat aseară cu Universitatea Craiova, pe care au învins-o cu 4-0. Zicu şi compania  s-au apropiat la doar două puncte de lide. Oltenii lui Mititelu au evoluat sub orice critică. Fraţii Costea au fost invizibili de-a binelea, permiţându-le gazdelor să rămână neînvinşi în acest campionat.

Sub presiunea patronului Marian Iancu, a publicului şi a clasamentului, Poli a început în atac meciul cu „U" Craiova. Şansa apropierii la două puncte de Oţelul, după ce liderul-surpriză a pierdut cu 1-0 la Târgu-Mureş, nu putea fi ratată.

Şi, într-adevăr, elevii lui Uhrin jr au conştientizat importanţa partidei. Timişoara a luat cu asalt defensiva „juveţilor" încă din primele momente, cu acelaşi excelent Ianis Zicu la timonă. „Ascuns" pe banda stângă în puţinele faze de atac ale craiovenilor, machidonul a accelerat cu mingea la picior ori de câte ori a avut ocazia.

Zicu a încercat pase în adâncime pentru Magera şi Axente, dar atacanţii bănăţenilor nu au ştiut să dejoace pasul la ofsaid. Descătuşarea a venit tot de la Ianis, care a marcat, simplu, într-o fază confuză şi aglomerată. Răspunsul Universităţii a venit cu o serie de mingi aruncate pe fraţii Costea, irosite fără emoţii de Florin şi Mihai.

Nici „motoraşul" Prepeliţă nu a mai funcţionat la capacitate maximă. Emoţiile gazdelor s-au risipit, atunci când au marcat golul de 2-0 ca în curtea şcolii: lovitură liberă a lui Zicu până la Alexa, căpitanul lui Poli a prins un şut semi-ratat, dar Magera a avut grijă ca balonul să intre în poartă. La fel de bine s-a asigurat cehul că mingea rupe plasa şi după pauză, în minutul 56, când a înscris pentru 3-0.
 
De acolo mai departe nu s-a pus decât problema scorului şi a spectacolului. Axente şi Magera şi-au permis să rateze singuri cu Silviu Lung jr. În schimb, Goga a fost nemilos în ultimul minut, atunci când a punctat pentru 4-0 după o fază senzaţională.

4-0

Poli Timişoara: 
Pantilimon - Helder, Cisovski, Ghionea, Sepsi - Goga, Alexa, Bourceanu, Zicu (Ignjatijevici 90)  - Magera (Nikolici 87), Axente (Ricketts 76).

Antrenor: Duşan Uhrin jr

„U" Craiova:
Lung - Dănănae, Zoro, Lopes, Buşu - Prepeliţă, D.Stoica, Ologu (Subotici 60), Lopez (Gângioveanu 46) - Fl. Costea (Stoianof 71), M. Costea.

Antrenor
: Nicolo Napoli

Goluri:
Zicu 36, Magera 40, 55, Goga 90

Stadion „Dan Păltinişanu": 24.000

Arbitru: Florin Marcu

„Dăm patru goluri, ratăm zece"

image

Marian Iancu, patronul Timişoarei, este mulţumit de evoluţia echipei, dar este supărat că fotbaliştii săi nu sunt concentraţi în faţa porţii.
Bănăţenii sunt neînvinşi după 21 de etape şi la două puncte în spatele liderului Oţelul. Cu toate astea, Marian Iancu are ce să le reproşeze jucătorilor lui Duşan Uhrin jr.

„Dăm patru goluri, ratăm zece. Axente, de exemplu, trebuie să înţeleagă că, dacă ar fi mai concentrat în faţa porţii, ar fi mai bine pentru cariera lui", a spus patronul. El a avut şi remarcaţi după meciul cu oltenii: „În afară de Zicu şi Magera, mi-a rămas pe retină Ghionea. A pierdut mingea într-o fază, dar a făcut un sprint de o sută de metri şi l-a ajuns din urmă pe Mihai Costea".

Ianis Zicu, marcator în ultimele trei etape, a dezvăluit care este secretul echipei: „Destin, noroc şi jocul colectiv, astea sunt atuurile noastre. E mai puţin important pentru mine să marchez, nu-mi pun asta în gând niciodată, vreau doar să-mi ajut echipa".

14 mai este data la care a fost programată etapa a 33-a, penultima, cea în care va avea loc meciul Oţelul - Timişoara. În tur, bănăţenii s-au impus pe teren propriu cu 2-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite