Timişoara a obţinut o victorie istorică inutilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii timişoreni s-au bucurat de două ori la Zagreb
Jucătorii timişoreni s-au bucurat de două ori la Zagreb

Timişoara a obţinut prima victorie europeană în două decenii, 2-1 la Zagreb, precedenta reuşită de acest gen fiind un 2-0 al Politehnicii Timişoara, cu Atletico Madrid, în sezonul 1990/91 al Cupei UEFA. Succesul îi ajută doar la moral pe bănăţeni, care nu mai aveau şanse la calificare.

Ioan Ovidiu Sabău a trimis în teren o echipă "de vacanţă", cu Taborda, Stancu, Mera, Scutaru sau Curtean, jucători care nu prind de obicei primul unsprezece la Timişoara. Chiar şi aşa, bănăţenii s-au ţinut bine în faţa unei echipe care le-a dat trei goluri pe teren propriu, reuşind chiar să pună în pericol poarta adversă în prima repriză, prin Maxim, Stancu sau Parks.

În repriza secundă, Dinamo Zagreb nu a mai avut evoluţia percutantă din prima parte a jocului, după ce au aflat, probabil, că Anderlecht conducea ostilităţile la Amsterdam, într-un meci de care depindeau şansele croaţilor de calificare. Alb-violeţii au ştiu să profite de apatia adversarului şi Gigel Bucur, eternul golgeter al timişorenilor, a deschis scorul cu o deviere la un şut-centrare al lui Stelian Stancu.

Cu zece minute înainte de final, timişorenii au părut că-şi tai singuri craca de sub picioare. Sivonjici centrează în careu, iar Scutaru şutează cu sete în propria poartă, încercând să degajeze balonul. Lucrurile nu au rămas aşa, pentru că Goga reuşeşte golul victoriei, şutând necruţător, lângă bară, de la 15 metri, după o fază la care au mai participat Maxim şi Parks.

După ultima etapă, clasamentul Gurpei A din Liga Europa arată astfel:

1. Anderlecht  6  3 2 1  9-4  11p

2. Ajax              6  3 2 1  8-6  11p

3. Zagreb        6  2 0 4  6-8  6p

4. Timişoara  6  1 2 3  4-9  6p

Click AICI pentru a vedea desfăşurarea partidei de la Zagreb în format LIVETEXT!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite