„Timişoara a crescut enorm“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duşan Uhrin jr (centru) spune că s-a întors la Timişoara fiindcă a simţit că e dorit de toată lumea
Duşan Uhrin jr (centru) spune că s-a întors la Timişoara fiindcă a simţit că e dorit de toată lumea

Revenit la echipa de pe Bega, cehul Duşan Uhrin jr e uimit de progresul înregistrat de bănăţeni. Tehnicianul a dezvăluit pentru „Adevărul“ că a acceptat să se întoarcă fiindcă a fost dorit de toată lumea, dar şi pentru că Iancu i-a garantat că va rezolva problemele financiare.

Duşan Uhrin jr revine la Timişoara cu ambiţii mari. Speră să-i ducă pe bănăţeni în cupele europene, iar în sezonul următor ţinteşte titlul în Liga I.

El a recunoscut că nu se aştepta să primească oferta din partea românilor: „Am fost surprins când m-a sunat Daniel (n.r. - Stanciu, team-managerul echipei), pentru că ştiam că lucrurile merg bine la club. Pe de altă parte, eu nu m-am despărţit de Timişoara cu scandal, ci în condiţii decente şi am păstrat legătura cu oamenii de aici".

Insistă că datoriile vor fi achitate

Tehnicianul mărturiseşte că a fost impresionat de capitalul de simpatie de care se bucură în oraşul de pe Bega:

„Marian Iancu mi-a explicat că are nevoie de mine şi că voi avea tot sprijinul lui, dar şi al publicului. Sincer, şi primarul oraşului m-a dorit înapoi la Timişoara. După toate astea, nu aveam cum să refuz". Uhrin jr nu este îngrijorat de situaţia financiară a echipei şi îi linişteşte pe jucători în ceea ce priveşte plăţile contractelor:

„Ştiu că sunt nişte întârzieri la salarii, însă vor fi achitate. Aşa stau lucrurile în întreaga lume acum. Nu doar Timişoara are probleme financiare. Oricum, ele nu sunt majore şi se vor rezolva. Am discutat cu Iancu despre acest lucru şi am stabilit nişte reguli. Situaţia va fi clarificată în cel mai scurt timp".

Laudă defensiva

Revenit pe Bega după doi ani, Uhrin jr a văzut plusurile clubului: „Terenurile de antrenament sunt mult mai bune, iar stadionul are multe facilităţi în plus faţă de perioada primului meu mandat la Timişoara".

Antrenorul vede şi echipa mult îmbunătăţită: „În  defensivă, jocul a progresat. Apărarea este aproape, în totalitate, cea de pe vremea mea, însă de atunci băieţii au căpătat multă experienţă. Este un plus enorm din acest punct de vedere".

Cehul, care a lucrat cu mulţi dintre actualii componenţi ai echipei, spune că nu-l va forţa pe patronul Marian Iancu să cumpere mulţi jucători în această pauză competiţională: „Avem o echipă bună, cu dublaje pe posturi. Nu cred că vom aduce decât unu, poate doi fotbalişti. Nu mai mulţi".

"Avem o echipă bună, cu dublaje pe posturi. Nu cred că vom aduce decât unu, poate doi fotbalişti. Nu mai mulţi."
Duşan Uhrin jr
antrenor Poli Timişoara

Avertizează că în retur Capitala se va trezi

Deşi nu are titlul ca obiectiv în acest sezon, antrenorul Timişoarei nu neagă faptul că ţinteşte primul loc: „Nu ştiu câţi spun acest lucru răspicat, dar toţi ne dorim câştigarea campionatului. Pentru club, pentru jucători, pentru fani şi pentru toţi timişorenii ar fi o performanţă extraordinară. Apoi, mirajul Ligii Campionilor atrage toată lumea".

Uhrin jr şi-a făcut calculele şi spune că lupta se va da între Timişoara, Cluj şi Capitală: „Cluburile din Bucureşti vor reveni tare în retur. La fel şi CFR. Nu ştiu cât va rezista Oţelul, deşi a jucat senzaţional în prima parte. Noi trebuie să fim constanţi şi să nu mai pierdem puncte aiurea".

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite