Timişoara, ca şi calificată în play-off

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aventura Timişoarei în Liga Europa a început cu două lovituri primite de echipa lui Iancu.

Cu o zi înaintea meciului din Finlanda, presa croată a asociat numele formaţiei din Banat cu două meciuri suspectate de a fi fost aranjate în sezonul trecut. Imediat după aflarea ştirii, Iancu a declarat: „Clubul nostru e curat ca lacrima. Cercetarea UEFA nu ne priveşte pe noi cu nimic şi nu suntem implicaţi în acest scandal în niciun fel". A doua palmă primită de timişoreni a venit pe firul scurt, de la Bucureşti. Deşi era anunţat titular, Eder Bonfim a fost scos de antrenorul Petrovici din echipa de start şi şters de la rezerve pentru a avea drept de joc în cupele europene la noua sa echipă, Steaua!

Şi, totuşi, în Finlanda, trupa de pe Bega şi-a văzut de treabă. Tameş a reuşit să deschidă scorul la capătul unei reprize echilibrate, după ce mingea a parcurs traseul Magera - Chiacu - Goga. Gazdele au egalat repede, imediat după pauză, când Pantilimon a greşit la o minge simplă şi canadianul Ricketts a trimis nestigherit în poartă. Jucătorii lui Petrovici au simţit la timp pericolul şi au întors din nou scorul prin Axente (74), după o pasă excelentă a lui Tameş, acesta stabilind şi scorul final. Bănăţenii au învins lejer, per ansamblu, şi aşteaptă liniştiţi partida retur, care este programată, joia viitoare, la Timişoara.

1 - 2

MyPa: Kuismala - Hietanen, Timoska, Uimaniemi, Okkonen - Aijala, Ricketts (Koljonen 60), Oksansen (Benevides 87), Aho - Saxman, Votinov (Kurittu 82).
Antrenor: Janne Lindberg
FC Timişoara: Pantilimon - Luchin, Cisovsky, Mera, Scutaru - Alexa, Curtean (Axente 46) - Chiacu (Contra 46),
Tameş (Bourceanu 84), Goga - Magera.
Antrenor: Vladimir Petrovici
Goluri: Ricketts 50 / Tameş 34, Axente 74
Stadion „Saviniemi” (Kouvola): 1.300
Arbitru: David McKeon (Irlanda)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite