Timişoara e precum Pasărea Phoenix. Robu: "Proiectul Poli a fost aprobat de Consiliul Local"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu
Nicolae Robu

Consiliul Local (CL) Timişoara a aprobat în plenul de vineri aderarea la Asociaţia Atletic Club Sportiv Recaş, care se va transforma în ACS Poli Timişoara. Noua echipă de fotbal a oraşului va activa în Liga 2 şi va primi 4 milioane de lei pe an de la bugetul local, sumă sensibil egală cu ceea ce a dat şi fosta administraţie clubului Politehnica Timişoara.

Primarul Nicolae Robu a salutat votul aleşilor locali care au pus, astfel, piatra de temelie pentru o nouă echipă-fanion de fotbal a oraşului. "Sunt extrem de bucuros că proiectul ACS Poli Timişoara a fost aprobat de Consiliul Local Timişoara, prin votul favorabil al consilierilor locali ai PNL, PSD, PC, PP-DD şi FDG, cărora le mulţumesc din suflet. Le mulţumesc că au înţeles acest proiect complex, singurul în măsură să ofere timişorenilor, timişenilor în general, şansa de a avea din nou, de la începutul ediţiei 2012-2013, draga noastră echipă Poli în Liga 2, iar din 2013, în Liga 1. Regret că reprezentanţii PDL şi PNŢCD n-au susţinut proiectul şi sper ca pe viitor să fie mai constructivi", a declarat Robu. Primarul le-a relansat invitaţia tuturor suporterilor, organizaţi sau neorganizaţi, să se alăture eforturilor sale, astfel ca împreună - autorităţi, foşti jucători şi antrenori, simpli iubitori de Poli şi druckeri - să readucă Timişoarei gloria fotbalistică.

"Să facem ca Timişoara fotbalistică să fie din nou ce-a fost şi mai mult decât atât! Şi vom face!", a promis edilul-şef. Robu le-a explicat consilierilor că sunt două alternative: să o luăm de la capăt din Liga 4 sau să intrăm într-o asociaţie asupra căreia să preia controlul autorităţile locale şi judeţene şi Universitatea Politehnica. "Cine vine cu bani să susţină o echipă în Liga 5? Eu nu v-aş fi propus asta. Eu, personal, nu pot să propun alocarea de bani publici pentru fotbal în astfel de eşaloane. Dacă aş face-o, m-aş umili. Cu ce bani am fi cumpărat jucători cu care, la un moment dat, peste 4-5 ani, să promovăm în Liga 1?", a afirmat Robu.

El a dat asigurări că Marian Iancu nu are nicio legătură cu noul proiect ACS Poli.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite