Când ultima impresie nu contează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucur a deschis scorul pentru bănăţeni
Bucur a deschis scorul pentru bănăţeni

Timişorenii au încheiat aventura în Europa League cu o victorie pe terenul celor de la Dinamo Zagreb, scor 2-1 şi a obţinut primul succes în Europa după 17 ani. Cu toate astea, elevii lui Neluţu Sabău au terminat grupa pe ultima poziţie, cu doar cinci puncte.

Gigel Bucur şi Dorin Goga au fost marcatorii golurilor bănăţene, într-un meci care, nu mai avea nicio miză pentru niciuna dintre echipe.

În cealaltă partidă a Grupei A, belgienii de la Anderlecht au învins în deplasare pe Ajax, cu scorul de 3-1, ambele echipe calificându-se astfel în primăvara europeană.

Gigel, la al treilea gol în Europa. Atacantul timişorenilor a înscris pe stadionul „Maksimil” din Zagreb, al treilea gol al său în Europa în acest sezon. Micuţul atacant mai punctase de două ori în partida cu Şahtior, scor 2-2, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Scutaru le-a dat o mână de ajutor croaţilor. Fundaşul care ar fi trebuit să-i demonstreze lui Sabău că merită să continuie la echipa de pe Bega şi-a făcut plecarea mai uşoară, punctând în propria poartă în minutul 80.

Ultimul meci pentru cinci timişoreni? Ioan Ovidiu Sabău ar putea renunţa în această iarnă la cinci fotbalişti cu care s-a deplasat în Croaţia. Este vorba de Mera, Scutaru, Ionuţ Matei, Claudiu Ionescu şi Arman Karamyan.

Goga a adus victoria la Zagreb
. Atacantul venit de la Universitatea Cluj a înscris pentru 2-1, la doar nouă minute după intrarea pe teren. Acesta este al doilea său gol în Europa League, după reuşita din meciul cu Ajax, scor 1-2.

Iată cele mai interesante faze ale partidei:

Min. 67: GOOOOL Timişoara, 0-1! Bourceanu centrează de pe dreapta la colţul lung, de unde Stancu încearcă un şut-centrare, iar Gigel Bucur deviază în poarta croaţilor

Min. 80: GOL Zagreb, 1-1! Scutaru înscrie în proprie poartă în încercarea de a degaja o centrare a lui Morales

Min. 84: GOOOOL Timişoara, 1-2! Dorin Goga a înscris cu un şut de la marginea careului, după o aşezare a lui Parks.

Dinamo Zagreb: Butina - Etto, R. Kovaci, Lovren, Ibáñez (72 Tomeciak) - Badelj, Vrdoljak - Mandzukici, Sammir, Pedro Morales (83 Kramarici) - Slepicika (73 Sivonjici). Antrenor: Krunoslav Jurcici

FC Timişoara: Taborda - Mera, Nibombe, Scutaru - St. Stancu, Bourceanu, Alexa, Maxim - Parks (90 Cl. Ionescu), G. Bucur (88 I. Matei), Curtean (75 D. Goga). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Goluri: Scutaru 80 - autogol / G. Bucur 67, D. Goga 84

Stadion: „Maksimir" (fără spectatori)

Arbitru: Carlos Velasco (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite