„Tigrul” Falcao a învins „leii” din Bilbao

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletico Madrid şi-a pus în valoare plusul de experienţă europeană şi a câştigat mai uşor decât se aştepta în faţa revelaţiei acestui sezon din Liga Europa, Athletic Bilbao. Atacantul columbian a fost omul meciului, cu două reuşite de excepţie şi o bară.

În tribune totul e alb-roşu, pe teren doar Atletico Madrid a putut să îmbrace echipamentul tradiţional. Bilbao e în verde, echipamentul de deplasare, dar e cel cu care a învins la Manchester United.
Bascii lui Bielsa par puţin timizi la contactul cu finala pe care au aşteptat-o 35 de ani. Oamenii lui Simeone sunt mai familiari cu aerul înalt, doar acum doi ani au câştigat aceeaşi competiţie. Iar omul lor numărul unu, Radamel Falcao, a triumfat chiar anul trecut, când a şi marcat în ultimul act. Şi columbianul nu iartă nici acum. E doar minutul 7 şi Atletico Madrid conduce deja cu 1-0, după o piruetă şi un şut cu stângul la vinclu, la colţul lung al lui Gorka Iraizoz, al starului dorit de mai toate marile cluburi ale Europei.

"Regele Leu" Llorente se zbate singur

Traseele lui Bielsa nu-şi găsesc liniile. Llorente se învârte cu doi madrileni în spate, cade în careu, dar Stark nu dă penalty. „Regele Leu" dă în continuare din coate, dar nu-l ajută nimeni, pentru că verzii săi parcă se pierd în culoarea gazonului. Tot Falcao ia o minge de la centru şi se prăvăleşte de unul singur spre poarta lui Iraizoz. Nimeni nu-i poate lua mingea, dar bascii se strâng ca un arici în jurul careului propriu. Din tribune, printre cântecele spaniolilor, se aude „Mitică, la puşcărie!", de data aceasta fără riscul suspendării. Replica lui Bilbao vine tot prin Llorente, care reia din opt metri puţin pe lângă, după care Thibaut Courtois respinge apoi spectaculos şutul lui Iker Muniain. Dar cel care înfige pumnalul este tot „Tigrul" Falcao. Columbianul se distrează din nou cu fundaşii lui Bilbao, 2-0 şi Athletic e în genunchi. A fost al 28-lea gol pe care jucătorul de 26 de ani l-a marcat în cele 29 de partide jucate în Liga Europa.

"Nebunul" Bielsa, fără soluţii

"Nebunul" Bielsa a stricat gazonul de un milion de euro din faţa băncii tehnice. Dacă i-ar fi numărat cineva paşii, probabil că ar fi intrat şi el în statisticile cu distanţele parcurse de jucători în meci. La pauză, argentinianul lui Bilbao face două schimbări, dar maşinăria tot nu merge. Falcao e de neoprit, îi mai învârte o dată pe fundaşii lui Athletic, dar mingea loveşte bara. Verzii lui Bielsa se duc cu toţii în atac, dar portarul de 20 de ani al madrilenilor e în zi mare. În apărare nu mai rămâne nimeni, astfel că e spaţiu şi pentru Diego să facă 3-0, iar finala e jucată. Madrid va rămâne în istoria României ca echipa care a câştigat prima finală disputată în ţara noastră, în timp ce frumoşii suporteri basci pleacă acasă cu speranţa că nu vor mai trebui să aştepte încă 35 de ani pentru o nouă ocazie de a pune mâna pe un trofeu european.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite