Ţerbea: "Nimeni nu va fi arestat în dosarul excluderii Universităţii Craiova"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ţerbea, eliberat din arest în urma deciziei de luni a ICCJ, a apreciat că nimeni nu va fi arestat în dosarul excluderii Universităţii Craiova, întrucât dacă exista "chiar şi un fir de aţă" DNA i-ar fi arestat pe Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir.

"Vă spun de pe acum: n-o să se întâmple nimic. Nu ştiu dacă aţi observat dumneavoastră, în termenul de arest, Mititelu (n.r. - Adrian Mittitelu, finanţatorul clubului Universitatea Craiova) este un sifon, care nu face altceva decât să alimenteze din lună în lună că «acum or să cadă capete», «acum fac dezvăluiri care or să facă nu ştiu ce». Ei, de şase luni de când sifonează el la DNA, uite că nu a căzut niciun cap. Aveţi dumneavoastră impresia că dacă era un fir de aţă DNA nu îi aresta pe Sandu şi pe Dragomir? N-o să fie arestat nimeni în dosarul dezafilierii Craiovei”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ţerbea.

Omul de afaceri a spus că, în momentul în care s-a votat excluderea Universităţii Craiova, nimeni din conducerea Federaţiei Române de Fotbal nu i-a cerut să voteze într-un anumit fel. Ţerbea a afirmat că a votat în acelaşi fel cu majoritatea membrilor Comitetului Executiv al FRF, având documente juridice la dosar.

În plus, acesta a spus că intenţionează să reclame la CEDO cazul său.

Referitor la procesul în care este acuzat de dare de mită, alături de fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, Sorin Ţerbea a spus că s-a împrietenit cu fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar când acesta a mers la Târgu Mureş putea să-i dea bani în nenumărate ocazii dacă ar fi vrut să îl mituiască şi nu ar fi fost nevoie să apeleze la intermediari, precum pilotul elicopterului personal sau recepţionerul de la hotelul pe care îl deţine.

Acesta a adăugat că, în ziua în care Vasile Avram a fost la Târgu Mureş, el schimbase bani la o casă de schimb valutar din oraş, nefiind vorba despre 19.000 de euro, ci despre 25.000 de euro, întrucât urma să plece un camion în Germania pentru marfă ca să-i aducă gresie, faianţă, dar şi alte materiale de construcţie pentru un hotel pe care-l va construi la Sovata.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sunt învinuite de procurori în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF, printre care şi Sorin Ţerbea.

Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.

Potrivit documentului de începere a urmăririi penale, acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În motivarea plângerii penale se arată că Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Cornel Şfaiţer, Marin Rusen, Ştefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costaş, Sorin Ţerbea şi Vasile Avram, membri ai Comitetului Executiv, au adoptat măsura excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA, în condiţiile în care acest club nu a încălcat în niciun fel Statutul FRF, fără a arăta şi motiva cauzele acestei decizii.

Într-un alt dosar, fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost trimişi în judecată, în 19 octombrie, de procurorii DNA, care îi acuză de luare şi, respectiv, dare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tîrgu-Mureş - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu-Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.

Suma de 19.000 de euro i-a fost dată lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu şi Vasile-Constantin Chiorean.

Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost eliberaţi din arest în urma deciziei de luni a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite