„Ţepuiţi“ de Gigi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Latifundiarul „a uitat“ să le achite jucătorilor bonusul de 10.000 de euro pentru câştigarea Cupei României. Roş-albaştrii se pregătesc să intre într-o nouă eră, alături de Ronny Levy, dar vechile probleme rămân în picioare.

Criza financiară cu care se confruntă fotbalul românesc l-a atins din plin şi pe Gigi Becali. Altădată larg la buzunar, achitând bonusuri de zeci de mii de euro pentru fotbaliştii săi, patronul roş-albaştrilor este mult mai chibzuit la cheltuieli acum. Dovadă stă şi scandalul în privinţa mutării de pe stadionul din Ghencea, din cauza chiriei considerate a fi mult prea mare. În plus, de pe urma victoriei din finala Cupei României, jucătorii stelişti au rămas doar cu gloria.

Deşi le-a promis fotbaliştilor săi o primă de 10.000 de euro de om, sumă stabilită împreună cu Olăroiu, Becali nu le-a mai achitat niciun ban în plus faţă de salarii lui Nicoliţă şi compania după victoria cu Dinamo. „O să vedeţi banii în momentul în care veţi ajunge în grupele Ligii Europa", le-a transmis Gigi jucătorilor.

Meme, indiferent

Steliştii s-au cam obişnuit să nu mai primească bonusuri pentru performanţe. În primul mandat, Mihai Stoica se bătea mereu ca jucătorii să aibă banii la zi în conturi. De la revenirea sa în Ghencea însă, managerul roş-albaştrilor a asistat pasiv la nepăsarea patronului stelist. Practic, în sezonul trecut, şi din cauza rezultatelor slabe, steliştii n-au încasat prime decât cu doi antrenori pe bancă: cu Piţurcă, pentru victoriile din primele două etape, şi cu Olăroiu, tehnician care a insistat înaintea finalei Cupei ca fotbaliştii să-şi primească drepturile financiare pentru victoriile cu FCM Târgu-Mureş şi cu CFR Cluj din campionat.

"Jucătorii o să încaseze primele pentru câştigarea Cupei, dacă echipa intră în grupele Ligii Europa. "
Gigi Becali
patron Steaua

Alte „ţepe" marca Becali

- În 2008, patronul le-a promis jucătorilor un bonus de 100.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, însă doar şase fotbalişti s-au ales cu toţi banii.

- Pe biroul lui Valeriu Argăseală există, probabil, şi în acest moment tabelul întocmit de Cristiano Bergodi în vara lui 2009, când jucătorii Stelei trebuiau să încaseze între 3.000 şi 15.000 de euro pentru calificarea în grupele Ligii Europa. Banii nu s-au mai dat niciodată.

- În mai 2010, Gigi Becali i-a anunţat pe fotbalişti că vor avea o primă totală de 30.000 de euro, dacă reuşesc să câştige deplasarea de la Curtea de Argeş, din ultima etapă a sezonului. Steliştii au învins cu 2-0 şi s-au clasat pe locul 4 în Liga I. După meci, patronul nu i-a mai răspuns la telefon căpitanului Petre Marin, care dorea să se intereseze de unde pot fi ridicaţi banii.

„Vin Prepeliţă, Bourceanu şi Moraes"

Steaua îşi încheie campania de achiziţii cu o serie de mutări spectaculoase. „Bourceanu este rezolvat deja, cred că va ajunge la Steaua în al doilea cantonament", a declarat, ieri, patronul Gigi Becali. Acesta susţine că va finaliza, în câteva zile, şi aducerea jucătorilor Andrei Prepeliţă şi Junior Moraes: „Vor veni şi ei în al doilea stagiu de pregătire". Al doilea cantonament al Stelei va avea loc în perioada 2 iulie - 15 iulie în regiunea austriacă Carten, mai precis în localitatea Velden am Worthersee.

Bourceanu costă 700.000 de euro

„Adevărul" v-a informat încă din 14 iunie că Bourceanu va ajunge în Ghencea. Afacerea s-a făcut în schimbul sumei de 700.000 de euro. Prepeliţă s-a înţeles şi el cu Becali, şi-a depus memoriu pentru a deveni liber de contractul pe care îl are cu Universitatea Craiova, aşa că e nevoit să aştepte momentul în care comisiile FRF vor da un verdict.

La rândul său, Junior Moraes trebuie să aştepte data de 10 iulie, când FIFA va judeca litigiul dintre Gloria Bistriţa şi Metalurg Doneţk. Atacantul de 24 de ani se pregăteşte cu ŢSKA Sofia, unde a fost dus de Ioan Becali. Totuşi, mai mult ca sigur, brazilianul va fi împrumutat în Ghencea.

Transferurile Stelei

Gabriel Matei    fundaş
Leandro Tatu    atacant
Dorinel Popa    mijlocaş
Mihai Costea    atacant
Liviu Băjenaru    mijlocaş
Raul Rusescu    atacant
Andrei Prepeliţă    mijlocaş
Junior Moraes    atacant
Alex Bourceanu    mijlocaş

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite