Tentativă de blat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolo Napoli
Nicolo Napoli

Antrenorul Nicolo Napoli şi patronul Astrei, Ioan Niculae, îl acuză pe Borcea că a încercat să le „umble“ la jucători. Înaintea partidei directe de astăzi, Napoli i-a scos din lot pe Miranda şi pe Liviu Ganea pe motiv că dinamoviştii le-au comunicat să nu joace corect.

Italianul de pe banca Astrei nu se dezminte! A demarat un război de la distanţă cu Dinamo, iar, în aceste zile, săbiile s-au ascuţit. A început luna trecută prin a-i da afară pe Gigi Niţu şi Emil Ursu, doi antrenori cu trecut dinamovist, şi continuă prin a lua măsuri faţă de jucătorii împrumutaţi din „Ştefan cel Mare".

Miranda şi Liviu Ganea, ambii fotbalişti împrumutaţi la Astra, nu vor juca diseară pentru formaţia prahoveană. De ce? Pentru că Napoli i-a scos din lot. De data asta, italianul a avut motive mai solide decât o simplă presimţire. A aflat că ambii atacanţi au fost contactaţi de cineva de la Dinamo ca să nu-şi apere corect şansele în partida directă. Napoli a detonat ieri bomba:

„Ganea şi Miranda au fost sunaţi de către cei de acolo şi ameninţaţi că au cariera în pericol. Au fost sfătuiţi că ar fi mai bine să nu intre pe teren, iar dacă o vor face, să stea liniştiţi. Cei doi au dat dovadă de caracter şi m-auinformat, iar decizia mea a fost să nu-i convoc la acest joc. Ei ar fi vrut să joace, însă nu am dorit să-i supun unei presiuni suplimentare".
 
Patronul Astrei, Ioan Niculae, a fost mult mai direct: „Domnul Borcea a vorbit cu tatăl lui Liviu Ganea, ameninţându-l că, dacă va juca cu Dinamo, îl va trimite la Dinamo II sau în liga a treia. Iar înainte de meciul de Cupă, Cristi Borcea mi-a zis să îi dau toate meciurile", a tunat Niculae la Fanatik Show, afirmaţiile sale fiind contrazide de Borcea. 

LPF: „ne trebuie dovezi"

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat că forul pe care îl reprezintă se poate implica în acest caz doar dacă antrenorul Astrei, Nicolo Napoli, depune memoriu şi aduce probe prin care să se adeverească faptul că Liviu Ganea şi Miranda au fost contactaţi de oficialii dinamo­viş­ti.­

„Napoli trebuie să depună memoriu, apoi trebuie să dovedească ceea ce a spus. După aceea se sesizează LPF şi se pot lua măsuri împotriva lui Dinamo", a spus Valentin Alexandru. Ce spune regulamentul? În cazul în care se dovedeşte că oficialii dinamovişti i-au contactat pe fotbaliştii împrumutaţi la Astra, LPF poate sancţiona clubul din „Ştefan cel Mare". Pedeapsa poate fi o simplă amendă sau, mai grav, Dinamo poate fi suspendată sau retrogradată.

" Dinamo nu a umblat niciodată cu astfel de tertipuri, nu i-a sunat nimeni să le spună aşa ceva. Mai bine nu i-ar băga pe cei doi, ca să evite speculaţiile. "
Cristi Borcea
preşedinte Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite