„Tătăruşanu nu este protejat de colegi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii goalkeeperi ai Stelei, Vasile Iordache şi Dumitru Moraru, i-au luat apărarea portarului roş-albaştrilor după golul încasat de acesta în prelungirile meciului cu Astra. Tătăruşanu nu traversează cea mai fericită perioadă la Steaua. El a fost găsit responsabil pentru golurile primite de roş-albaştri cu FC Vaslui şi cu Astra.

Dacă la partida din Ghencea, cu vasluienii, lui Ciprian i s-a reproşat plasamentul deficitar şi lipsa de reacţie la lovitura liberă din care Adailton a stabilit scorul final, 1-1, duminică, la Ploieşti, portarul de 24 de ani a boxat în faţă o minge centrată, care a fost catapultată de Mihalache în plasă din afara careului. Această fază l-a scos din minţi pe Sorin Cîrţu, iar preşedintele Stelei, Helmuth Duckadam, l-a criticat public pe „Tătă". „Adevărul" a stat de vorbă cu doi dintre foştii mari portari ai României, Vasile Iordache şi Dumitru Moraru, amândoi cu trecut roş-albastru, şi le-a cerut opinia în privinţa actualului număr 1 din Ghencea.

„Orice portar mai şi greşeşte. De exemplu, Tătăruşanu a fost de vină la golul pe care l-a luat de la Adailton, în meciul cu Vasluiul. Acolo, într-adevăr, a fost o greşeală de plasament. Acum, după partida cu Astra, am văzut că toată lumea spune că Ciprian trebuia să prindă acea minge, în loc să o boxeze. E uşor de vorbit după meci. Toţi portarii vor să prindă baloanele care sunt aruncate în careu. Dar nu se poate tot timpul. În plus, la Ploieşti, Tătăruşanu nici n-a fost ajutat de echipă la faza golului. În orice caz, el e un portar de perspectivă, va creşte, dar trebuie încurajat", a punctat Iordache, care a evoluat 12 ani în Ghencea şi a adunat 231 de partide în tricoul Stelei.

„Mijlocul e problemă, nu portarul"

Vasile Iordache este unul dintre cei mai pătimaşi suporteri ai roş-albaştrilor. Deşi a antrenat mulţi ani în zona Golfului Persic, el a urmărit mai tot timpul meciurile echipei sale de suflet la televizor. Fostul goalkeeper savurează fiecare victorie şi suferă la eşecuri, dar, în ultima vreme nu prea a avut motive de bucurie. „Problema Stelei nu e Tătăruşanu, ci linia de mijloc. Prea uşor ajung adversarii faţă în faţă cu el. Nu e protejat deloc. Echipa asta n-a progresat faţă de ce juca în tur. În continuare, este în căutari. Din păcate, la Steaua s-au aruncat banii cam degeaba. S-a pus preţ pe cantitate, nu pe calitate. Patronul a dat bani pentru achiziţii, dar a fost sfătuit prost la transferuri", a adăugat Iordache. Un alt fost portar al roş-albaştrilor, Dumitru Moraru, i-a luat şi el apărarea lui Ciprian. „Putea să prindă foarte uşor acea minge. A mai greşit şi la o fază de dinainte, când a ieşit pe sub balon. Dar, oricum, el, Costel Pantilimon şi Silviu Lung Junior sunt portari tineri, valoroşi, care vor domina mult timp campionatul nostru. În fotbal se mai şi greşeşte, nu trebuie să-i ia nimeni gâtul lui Tătăruşanu pentru această eroare de la meciul cu Astra", a punctat „Ţeţe".

"Şutul în sine a fost imparabil, dar mă aşteptam ca Tătăruşanu să prindă acel balon sau să-l respingă în lateral. La valoarea lui, nu avea voie să boxeze mingea în faţă. E vinovat."
Helmuth Duckadam
preşedinte Steaua

Oţelul, mână moartă în Ghencea

Chiar dacă Steaua a pierdut în ultima etapă, Oţelul are toate motivele să se teamă de meciul de mâine, din Ghencea. Moldovenii nu ştiu să marcheze pe stadionul roş-albaştrilor, înregistrând înfrângeri pe linie în ultimul deceniu. Începând cu sezonul 2000-2001, gălăţenii au pierdut la scor mai toate partidele disputate, în deplasare, cu Steaua, având un golaveraj negativ incredibil, cu doar un gol reuşit şi 27 primite! Practic, în decurs de 10 ani, Oţelul a punctat doar o dată pe arena formaţiei cu care se înfruntă mâine, în sezonul 2007-2008. Mai mult, marcatorul din acel meci este nimeni altul decât Szekely (foto), care acum joacă la Steaua!

Steaua - Oţelul în ultimii zece ani

  Sezon        Scor
2000-2001    5-0
2001-2002    2-0
2002-2003    1-0
2003-2004    2-0
2004-2005    1-0
2005-2006    4-0
2006-2007    3-0
2007-2008    3-1
2008-2009    5-0
2009-2010    1-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite