Tătăruşanu îl scoate pe Lobonţ din naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţiile salvatoare ale lui Tătăruşanu i-au disperat pe rapidişti în meciul din Cupa României
Intervenţiile salvatoare ale lui Tătăruşanu i-au disperat pe rapidişti în meciul din Cupa României

La amicalul cu Italia, Răzvan Lucescu va miza pe serviciile portarului formaţiei din Ghencea, în detrimentul goalkeeperului de la AS Roma. Forma bună pe care o traversează stelistul la club, confirmată de evoluţia excelentă din partida de Cupă cu Rapid, nu putea rămâne neobservată de selecţionerul Răzvan Lucescu.

Ciprian Tătăruşanu va face parte din lotul tricolorilor pentru partida cu Italia, programată, miercuri, la Klagenfurt (ora 21.30, Pro TV), însă, de această dată, nu va mai fi al treilea portar al României, aşa cum s-a întâmplat la ultimele partide. El a mai urcat o treaptă şi a reuşit să-i ia locul lui Bogdan Lobonţ, motiv pentru care goalkeeperul Romei nu va fi convocat la acest meci! Lucescu jr intenţionează să-i folosească câte o repriză pe Pantilimon şi pe Tătăruşanu, în această ordine, caz în care aducerea şi nefolosirea lui Lobonţ la acest amical devine nepotrivită pentru un portar de 32 de ani care are 78 de selecţii la prima reprezentativă. „Eu cred că Tătăruşanu va fi titular cu Italia", a declarat preşedintele Stelei, Helmut Duckadam, încercând să susţină utilizarea fotbalistului de la Steaua, încă debutant la naţională.

Revin Goian şi Bucur, apar Râpă, S. Ilie şi „Ropo"

Răzvan Lucescu va anunţa mâine jucătorii pe care va miza contra fostei campioane mondiale. Pe lista sa nu sunt surprize mari, ca noutăţi putând fi trecuţi doar Ropotan (Dinamo Moscova), Râpă şi Silviu Ilie (ambii Oţelul). La naţională revin însă Dorin Goian (Palermo) şi Gigel Bucur (Kuban Krasnodar), ei lipsind de la ultimele convocări. Selecţionerul nu se va putea baza însă pe o serie de fotbalişti accidentaţi, cum ar fi Daniel Niculae, Zicu, Apostol şi Mureşan şi nici pe Rădoi, care a anunţat că nu revine asupra deciziei de a se retrage de la prima reprezentativă.

Lotul probabil

Portari: Pantilimon, Tătăruşanu
Fundaşi: Râpă, Săpunaru, Tamaş, Goian, Chivu, M. Constantin, Raţ, R. Ştefan
Mijlocaşi: Torje, Roman, Ropotan, Florescu, Alexa, Deac, Tănase, S. Ilie
Atacanţi: Stancu, Marica, Bucur, Bilaşco

Tătăruşanu: „N-am făcut cine ştie ce"

 Autor al unei prestaţii excelente în partida cu Rapid, Ciprian Tătăruşanu a rămas modest. „Eu mi-am făcut doar treaba, nu am făcut cine ştie ce. Toată echipa merită felicitări. Mi-aş dori să jucăm o finală cu Dinamo, pentru fanii noştri. Cât despre echipa naţională, Răzvan Lucescu ştie cel mai bine ce face", a comentat portarul Stelei.

Surdu, asul din mâneca Stelei

Romeo Surdu  nu a fost niciodată prima opţiune pentru postul de atacant în Ghencea. Totuşi, ultimele trei meciuri l-au prins titular pe vârful de 26 de ani al Stelei. După o prestaţie bună cu Utrecht şi o bară la meciul cu Rapid, din campionat, „Zvârluga" a marcat joi golul calificării în semifinalele Cupei României. „Am avut sânge în instalaţie şi am reuşit unul dintre cele mai importante goluri din cariera mea", a spus Surdu. „Îşi dă viaţa pe teren. Îl prefer pe el în locul unora care primesc mingea şi după aia se aruncă", l-a lăudat şi Gigi Becali, ironizându-l totodată pe Bilaşco.

Deşi a început sezonul ca rezervă, Romeo a reuşit performanţa de a deveni al doilea golgheter al Stelei, după Bogdan Stancu, în condiţiile în care a fost folosit mai puţin decât ceilalţi atacanţi din Ghencea. Mai mult de-atât, reuşitele lui Surdu au fost de fiecare dată decisive. Vârful a marcat golul victoriei contra Universităţii Craiova, din postura de rezervă, a înscris de două ori în succesul Stelei de la Vaslui (3-0) şi a recidivat în Cupă, marcând pentru calificarea roş-albaştrilor în dauna Rapidului. Sebastian Perju

Romeo Surdu în acest sezon

Meciuri ca titular 9
Meciuri ca rezervă 8
Goluri 4

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite