Tătăruşanu - la Napoli, Lung jr - la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul roş-albaştrilor e dorit de fosta echipă a lui Maradona, care oferă trei milioane de euro în schimbul său. Dacă ajunge în Serie A, „Tătă“ va fi înlocuit de goalkeeperul „juveţilor“ în trupa lui Levy. O altă variantă pentru poarta Stelei este Costel Pantilimon, însă Marian Iancu nu acceptă să se despartă de „Gulliver“ pentru mai puţin de 1,5 milioane de euro. 

Ce ironie! Steaua a fost „expulzată" din Europa în sezonul trecut de Napoli, însă căpitanul roş-albaştrilor e aproape de a prinde transferul vieţii tocmai datorită celor două partide disputate în compania italienilor. Oficialii clubului care s-a clasat pe locul 3 în Serie A, în stagiunea recent încheiată, au rămas plăcut impresionaţi de Tătăruşanu după ce l-au văzut la lucru în partidele Steaua - Napoli (3-3 şi 0-1) din grupele Ligii Europa. Cum italienii caută un concurent de valoare pentru veteranul Morgan De Sanctis (34 de ani), primul la care s-au gândit a fost internaţionalul român.

Conducătorii napoletanilor sunt dispuşi să ofere trei milioane de euro pentru a-şi asigura serviciile portarului de 25 de ani, sumă care este şi pe placul patronului stelist, Gigi Becali. „Este o ofertă foarte importantă din Serie A pentru Tătăruşanu. Mă gândesc să-l vând. Mi-e greu să mă despart de el, dar când o să mai iau eu banii ăştia?", spunea latifundiarul în urmă cu două zile.

Avantajul lui Lung jr: e mai ieftin

Impresarul Victor Becali a plecat, ieri, în Italia şi va purta o rundă de discuţii cu oficialii formaţiei care va evolua în grupele Ligii Campionilor în noul sezon. „Relaţiile dintre Steaua şi Napoli sunt excelente. În decembrie 2010, conducerea românilor a fost primita în mare stil de şefii italienilor", au scris, ieri, cei de la calcionapoli24.it. Dacă mutarea se va perfecta, Gigi Becali va demara imediat negocierile pentru achiziţionarea lui Silviu Lung jr de la Craiova.

Latifundiarul are o relaţie foarte bună cu Adrian Mititelu, de la care i-a mai luat şi pe Mihai Costea şi pe Andrei Prepeliţă. În plus, Ştiinţa e deja retrogradată, aşa că finanţatorul „juveţilor" are tot interesul să-şi vândă portarul. O altă variantă pentru Steaua, dar ceva mai scumpă, ar fi Costel Pantilimon. Patronul Timişoarei, Marian Iancu, vrea minimum 1,5 milioane de euro pentru internaţionalul său, în timp ce Silviu Lung jr ar costa maximum un milion de euro.

A vrut să se lase de fotbal în 2007!

Ciprian Tătăruşanu a prins gustul plonjoanelor pe când avea numai nouă ani şi era legitimat la CSŞ II Bucureşti. La scurt timp, a fost ochit la o selecţie de către Marian Rusen, preşedintele celor de la Juventus Bucureşti. La 16 ani, Tătăruşanu a debutat în Liga a II-a, la Juventus, unde câştiga 500 de dolari pe lună. La 21 de ani a ajuns la Gloria Bistriţa, după ce fusese refuzat, în prealabil, de Mircea Rednic, care antrena Dinamo, respectiv de către Valeriu Argăseală, ex-preşedintele Stelei.

„În ianuarie 2007, eram într-un cantonament la Vatra Dornei. Ciprian a venit la mine şi mi-a zis că se lasă de fotbal, că nu mai are perspective. L-am luat de mână, l-am suit în maşină şi am condus timp de patru ore pe un viscol infernal, de era să ne şi răsturnăm cu maşina în prăpastie, până la Bistriţa, unde ne-am «înfiinţat» la uşa lui Jean Pădureanu, care l-a oprit la Gloria", a povestit Rusen. Evoluţiile bune l-au determinat pe Gigi Becali să scoată din buzunar, în vara lui 2008, 1,5 milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe Tătăruşanu. 

"Ciprian Tătăruşanu are o ofertă, dar nu vreau să discut despre asta. Eu vorbesc numai când se concretizează un transfer.''
Mihai Stoica manager general Steaua

Ciprian Tătăruşanu

- Are 25 de ani.
- A jucat la Juventus Buc., Bistriţa şi Steaua.
- Are 94 de meciuri în Liga I.
- A adunat patru selecţii în echipa naţională.

Duckadam l-a criticat

Tătăruşanu a jucat în toate cele 34 de etape ale campionatului trecut. În ultima parte a sezonului însă, goalkeeper-ul a fost criticat, inclusiv de Duckadam. Mai precis, i s-a reproşat golul încasat de la Adailton, atunci când Vasluiul a obţinut un 1-1 în Ghencea. Apoi, „Tătă" a fost pus la zid din cauza golului primit de la Mihalache, în 0-1 cu Astra.

Topul românilor în Serie A

JUCĂTOR             MECIURI    GOLURI
Adrian Mutu                  243             95
Cristi Chivu                   176             8
Paul Codrea                  131            3
Florin Răducioiu             96             22
Ştefan Radu                  83             0
Ioan Ovidiu Sabău          70             6
Valentin Năstase            40             0

Silviu Lung jr

- Are 22 de ani.
- A jucat doar la Universitatea Craiova.
- Are 52 de meciuri în Liga I.
- A bifat o selecţie în echipa naţională.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite