Tătăruşanu, primul portar căpitan după 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul purtător al banderolei este abia al doilea goalkeeper care îndeplineşte acest rol în istoria clubului din Ghencea, după legendarul Ion Voinescu, „îngerul păzitor“ al CCA-ului. Ajuns la 82 de ani, Voinescu este mândru că un alt goalkeeper i-a călcat pe urme după o jumătate de secol.

„Tătăruşanu este o alegere inspirată. Un bun căpitan de echipă trebuie să aibă calităţi de lider, însă trebuie să fie recomandat şi de forma sportivă. Deocamdată, Ciprian a dovedit aceste lucruri, dar depinde numai şi numai de el dacă va reuşi să reziste în această postură mai mult decât au făcut-o ultimii căpitani din Ghencea", ne-a declarat fostul mare portar.

Voinescu are şi o explicaţie a motivului pentru care roş-albaştrii n-au avut decât doi goalkeeperi căpitani în toată istoria: „Jucătorii de câmp pot comunica mai bine cu coechipierii decât o poate face un portar în timpul meciurilor". Iniţial, Gigi Becali a intenţionat să-i ofere banderola lui Eric Bicfalvi, sau „Bicfaldi", aşa cum pronunţă latifundiarul, după ce Cristi Tănase a fost decăzut din drepturi. Fanii Stelei însă l-au făcut pe patron să se răzgândească. „Am vorbit cu mai mulţi oameni din galerie.

Mi-au spus că au o rugăminte la mine, că nu mă obligă, dar ei vor ca Tătăruşanu să fie căpitan de echipă. Mi-au zis că, dacă îi respect, acesta trebuie să poarte banderola", a explicat Becali.

"Pe vremea noastră era ţelul suprem să devii căpitan. De obicei, căpitanul de echipă era şi cel mai bun jucător, aşa că nimeni nu avea curaj să-l conteste."
Ion Voinescu
fost portar Steaua

Căpitanii din istoria Stelei

NUMELE                       POSTUL             PERIOADA

Gheorghe Popescu I     atacant    1947-1949
Alexandru Apolzan    fundaş    1949-1961
Ion Voinescu (foto)    portar    1961-1963
Gheorghe Constantin    atacant    1963-1969
Carol Creiniceanu    atacant    1969-1970
Lajos Sătmăreanu    fundaş    1970-1975
Liţă Dumitru    mijlocaş    1975-1980
Anghel Iordănescu    atacant    1980-1982
Tudorel Stoica    mijlocaş    1982-1989
Ştefan Iovan    fundaş    1989-1991
Dan Petrescu    fundaş    1991
Ilie Dumitrescu    mijlocaş    1991-1994
Marius Lăcătuş    atacant    1994-1999
Miodrag Belodedici    fundaş    2000-2001
Marius Baciu    fundaş    2001-2002
Mirel Rădoi    fundaş    2002-2009
Sorin Ghionea    fundaş    2009
Petre Marin    fundaş    2010
Bănel Nicoliţă    mijlocaş    2010
Cristi Tănase    mijlocaş    2010-2011
Ciprian Tătăruşanu    portar    2011- ?

Ion Voinescu

-A jucat 13 ani la Steaua.
-La Steaua a câştigat şase titluri şi cinci cupe.
-A fost poreclit „Ţop" datorită detentei sale.
-Are 22 de prezenţe la naţională, participând la Jocurile Olimpice din 1952.
-A primit oferte concrete de transfer la Arsenal şi Vasco da Gama, dar Partidul Comunist nu i-a permis să plece din ţară.

„Pac-pac, până la Paşte vom fi lideri"

Remiza albă din derby-ul Rapid - Dinamo şi înfrângerea Oţelului de la Târgu-Mureş l-au entuziasmat peste măsură pe latifundiarul din Pipera. „Se leagă toate pentru noi, pentru că a vrut Dumnezeu! Vom bate tot în următoarele săptămâni, pac-pac, iar până la Paşti vom fi lideri. Nu mă interesează ce a spus Dinu Gheorghe despre meciul nostru cu Brăneştiul, să dea Domnul să câştigăm şi săptămâna viitoare tot din ofsaid!", a spus Becali (foto).

Acesta a desfiinţat şi liderul la zi al clasamentului: „Oţelul nu e o echipă solidă, n-are nicio şansă să ţină pasul! Gălăţenii vor ajunge pe locul şapte cât de curând, veţi vedea...Vor mai pierde puncte, o să se rejoace şi meciul lor cu Pandurii, n-am nicio emoţie", a spus patronul roş-albaştrilor.

Meme îi ţine isonul, de frica lui Piţurcă

Dacă până acum susţinea că „titlul e antamat" şi „cine mai vorbeşte de titlu n-are bun-simţ", managerul general, Mihai Stoica, şi-a schimbat şi el radical viziunea. „Cîrţu are dreptate. Dacă luăm 39 puncte din 39, suntem campioni", a spus, recent, Stoica. Oricum, în acest moment, Meme are toate motivele să-şi dorească câştigarea campionatului sau măcar o clasare pe locul al doilea, aceasta fiind singura variantă care ar împiedica revenirea lui Victor Piţurcă în Ghencea.

Andrei Ionescu, şters de pe site-ul Stelei!

Ionescu (stânga) a jucat 16 meciuri de Liga I la Steaua, din 2008 Foto: Mircea Păun



Considerat a fi unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului românesc din ultimii ani, Andrei Ionescu trăieşte acum o adevărată dramă la Steaua.

Pentru că a refuzat ambele oferte pe care le-a avut în această iarnă, de a merge sub formă de împrumut la Khazar Lankaran sau la Unirea Urziceni, fotbalistul de 23 de ani a fost pedepsit drastic de patronul Gigi Becali. „N-o să mai joci la Steaua în viaţa ta, nici măcar la echipa a doua!", i-a transmis latifundiarul înaintea începerii returului.

De atunci, Ionescu se antrenează mai mult de unul singur în complexul din Ghencea, pentru că i s-a refuzat accesul la antrenamentele primei echipe, iar la şedinţele Stelei II a fost primit doar ocazional. Mai mult, olteanul a fost pur şi simplu şters de pe pagina oficială de internet a clubului din Ghencea!

Numărul 19 al roş-albaştrilor nu mai apare nici în lotul primei echipe, dar nici în cel al Stelei II, unde figurează, în schimb, senegalezul Kounta Diop Faye, legitimat de curând.

I-a cerut ajutorul lui Cîrţu

Venirea lui „Sorinaccio" i-ar putea schimba însă soarta lui Andrei Ionescu. Fotbalistul i-a trimis deja un SMS tehnicianului prin care-i cerea ajutorul. „E un fotbalist foarte valoros, dar nu pot să-l ajut decât dacă mai renunţă la pretenţiile financiare", s-a confestat Sorin Cîrţu apropiaţilor săi.

De fapt, mărul discordiei în conflictul lui Ionescu cu Becali e reprezentat tocmai de venitul mijlocaşului, care câştigă în prezent 140.000 de euro pe an, sumă ce se măreşte în fiecare sezon cu încă 20.000 de euro, conform unei clauze contractuale.

Mai mult, Ionescu nu poate pleca la nicio echipă fără acceptul lui Adrian Mititelu, care trebuie să primească şi 50% din suma de transfer, dar nu mai puţin de un milion de euro!

"Să ai un jucător ca Andrei Ionescu şi să nu-l foloseşti, nu ştiu ce Dumnezeu...El seamănă cu Pirlo ca joc."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite