Târgu-Mureş revine în elită după 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa transilvană a promovat în Liga I după ce a câştigat cu 2-1 la Deva, pentru că va obţine trei puncte în ultima etapă ca urmare a retragerii Drobetei Tr. Severin. Preşedintele echipei din Tg. Mureş, fondată abia în urmă cu doi ani, este un preot ortodox din Băile Felix, Alex Krenek.

La o săptămână după ce Victoria Brăneşti a reuşit o promovare istorică în prima ligă a fotbalului românesc, ieri, la Deva, s-a consemnat revenirea unei reprezentante a oraşului Tg. Mureş, după 18 ani, în elită.

Fondată în urmă cu doi ani, când a cumpărat locul în divizia secundă de la Unirea Sânicolau Mare, Fotbal Club Municipal a câştigat cu 2-1 pe terenul Mureşului. Şi, cum în ultima etapă va obţine automat cele trei puncte (echipa din Drobeta Tr. Severin s-a retras la începutul returului), şi-a asigurat primul loc în seria Vest - va avea 69 de puncte şi nu mai poate fi depăşită de urmăritoarele sale.

Rămâne tot Falub în Liga I

Aflat la timona lui FCM în ultimele etape, Adrian Falub (l-a înlocuit pe Cosmin Bodea după eşecurile cu Şimleul Silvaniei şi Dacia Mioveni) a confirmat că este un specialist al promovărilor. „Sunt fericit că am reuşit să ne atingem obiectivul, mai ales că în ultimele etape am învins două contracandidate, pe UTA (n.r. - 3-1) şi pe Universitatea, la Cluj (n.r. - 2-1). Aceste victorii ne-au propulsat în postura de favoriţi şi ajunşi aici am ştiut să gestionăm situaţia", a declarat cel care a dus în Liga 1 pe „U", în 2007, şi pe Unirea Alba Iulia, anul trecut. Conducerea echipei din Târgu-Mureş a anunţat ieri că Adrian Falub va rămâne la club şi va pregăti formaţia şi în sezonul viitor, în Liga I.

La meciul de la Deva au asistat, alături de un grup de două-trei mii de suporteri din Tg. Mureş, preşedintele echipei, Alex Krenek, un preot ortodox din Băile Felix, şi unul dintre susţinătorii financiari, Sorin Ţârbea, care a venit cu elicopterul. Fotbaliştii vor sărbători promovarea peste o săptămână, până atunci urmând a fi stabilite şi recompensele pe care le vor primi.

„Noi am jucat cu dorinţa de a promova. Nu s-au anunţat sumele de bani pe care le vom lua", a declarat căpitanul lui FCM, Mihai Stere, cel care a marcat alături de Alexandru Vagner golurile victoriei de la Deva.

Vor palmaresul lui ASA

Conducerea clubului a anunţat că, dacă va fi posibil, se va încerca recuperarea palmaresului lui ASA Tg. Mureş, acesta fiind în prezent deţinut de MApN.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite