TVR va continua negocierile cu Liga Profesionistă de Fotbal pentru pachetul 9 cu meciuri din Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de Administraţie al TVR, reunit joi, a hotărât ca televiziunea publică să continue negocierile cu Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) pentru achiziţionarea pachetului 9 al drepturilor TV, în condiţiile, printre altele, ale respectării fixării unui plafon maximal, informează un comunicat.

Totodată, TVR anunţă că negocierile cu LPF vor fi continuate dacă vor fi acordate condiţii speciale de plată în primul an, dar şi condiţii speciale de difuzare.

Alexandru Lăzescu, preşedintele-director general al TVR, a fost mandatat să continue negocierile şi să semneze contractul cu LPF, exclusiv pentru pachetul 9, în termenii descrişi mai sus.

CA al TVR a luat această hotărâre în virtutea faptului că evenimentele sportive importante, naţionale şi internaţionale sunt strategice pentru activitatea TVR, ca serviciu public de televiziune, care are misiunea să servească nevoilor de informare, educare şi divertisment ale unui spectru larg de public, potrivit aceluiaşi comunicat. Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, pentru ProSport, că pachetul 9 al drepturilor TV va fi vândut TVR pentru 3,5 milioane de euro pe sezon fără TVA, precizând că restul de cinci pachete costă 70 de milioane de euro. "Nu se va mai face nicio licitaţie pentru vânzarea drepturilor TV, gata, a fost licitaţie. În momentul de faţă pot să spun că pachetele rămase nu se mai vând. Cu excepţia pachetului 9 pe care îl vom da TVR-ului cu 3,5 milioane de euro pe sezon", a spus oficialul Ligii. Dragomir a explicat că pachetele 3, 4, 5, 6 şi 7 vor fi vândute prin încredinţare directă. "Restul de cinci pachete o să le dăm probabil prin încredinţare directă unei televiziuni. Toate costă 70 de milioane de euro pe trei ani", a precizat Dumitru Dragomir.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite