Szekely acceptă reducerea salariului doar pe un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szekely (dreapta) nu i-a impresionat pe şefii săi prin prestaţiile din teren
Szekely (dreapta) nu i-a impresionat pe şefii săi prin prestaţiile din teren

Căzut în dizgraţia lui Gigi Becali, mijlocaşul roş-albaştrilor este de acord să fie plătit cu 120.000 de euro doar în acest sezon, după care, din vara viitoare, să se revină la vechiul contract. După ce a jucat pentru Steaua II în partida cu Săgeata Năvodari, din cauză că n-a acceptat să i se reducă salariul la numai 120.000 de euro pe an, Szekely este dispus la negocieri.

Mijlocaşul este gata să accepte salariul pe care i-l oferă Gigi Becali, însă ar vrea ca această înţelegere să fie valabilă doar pe sezonul în curs, după care să se revină la sumele prevăzute în contractul pe care l-a parafat cu Steaua în vara lui 2008.

Janos a semnat pe cinci sezoane, pe un salariu care creşte progresiv, cu 25.000 de euro în fiecare an. Astfel, dacă în sezonul 2008-2009 Szekely a câştigat 175.000 de euro, în ultimul său an de contract, 2013-2014, mijlocaşul ar urma să încaseze 275.000 de euro, o leafă imensă pentru Liga I. Totuşi, latifundiarul din Pipera nici nu vrea să audă de varianta propusă de mijlocaş.

„Szekely nu a semnat, din moment ce a jucat la Steaua II. Eu am dat un ordin şi probabil că cei din club s-au conformat", a declarat Gigi Becali, care nu concepe ca Janos să primească mai mulţi bani decât Stancu şi Tănase, cei mai în formă stelişti ai momentului, ambii fiind remuneraţi cu câte 120.000 de euro pe an.

Speră să-l vândă la iarnă în străinătate

De altfel, se pare că Steaua încearcă să-l vândă în această iarnă pe Szekely la o echipă din străinătate, variantă care este agreată şi de către mijlocaş. „Nu ne-a mulţumit nici prestaţia pe care a avut-o la echipa a doua, a cam jucat la mişto", susţin surse din conducerea roş-albaştrilor.

Narcis Răducan este de ieri director sportiv

Narcis Răducan a fost prezentat, ieri, drept noul director sportiv al Stelei. „Sunt legătura dintre vestiar şi conducerea administrativă. Am jucat în echipă cu Marius Lăcătuş, la Steaua, iar la FC Naţional i-am fost elev. Încă de vineri am ajuns la un acord verbal cu domnul Argăseală, dar am ţinut să discut personal şi cu domnul Becali", a spus Răducan.

Steaua nu l-a primit pe Lucian Bălan în cămin

De la Sighetu Marmaţiei, acolo unde se află internat de câteva zile, Lucian Bălan (foto) i-a acuzat pe cei din conducerea Stelei pentru situaţia în care a ajuns. „Dumitriu şi Argăseală m-au lucrat. Dumitriu din cauza faptului că nu suporta oameni mai valoroşi în jurul său, iar Argăseală ca să poată controla el tot ce se întâmplă acolo prin mâna lui dreaptă, Cojocaru, unul care crede că ştie fotbal deşi l-a văzut doar de pe margine, că era arbitru de tuşă", a afirmat Bălan.

„Adevărul" a stat ieri de vorbă cu managerul Academiei de Fotbal, Ispas Cojocaru, care s-a declarat mirat de atacurile fostului mare fotbalist.

Lucian Bălan

„Eu chiar am încercat să-l ajut pe Lucian Bălan, păcat că el n-a înţeles acest lucru. Nu vreau să mă cobor la nivelul lui, aşa că n-am să-i răspund.  Eu n-am niciun cuvânt de spus în privinţa antrenorilor sau a programului de pregătire, pentru că e adevărat că nu mă pricep la asta. Am rolul unui organizator de competiţii", ne-a spus Cojocaru. Şeful Academiei, Ţiţi Dumitriu, n-a fost de găsit, în ciuda apelurilor repetate.

„N-a făcut cerere scrisă"

Pe lângă faptul că cei de la Steaua nu l-au plătit deloc cât timp a activat ca antrenor în cadrul Academiei de Fotbal, Lucian Bălan a fost dezamăgit şi de faptul că nu i s-a permis să se cazeze pentru o perioadă în căminul clubului din Bulevardul Precizei.

Bălan a locuit la început în apartamentul unei doctoriţe cu care avea o relaţie, însă la un moment dat aceasta a obţinut un contract în Italia, aşa că fostul mijlocaş i-a rugat pe şefii Academiei să-i dea o cameră în cămin. S-a lovit însă de un refuz categoric, iar în scurt timp a şi fost dat afară.

„Eu pot să vă asigur că domnul Bălan n-a făcut nicio cerere scrisă pentru a fi cazat la cămin. Mai multe nu ştiu", ne-a declarat Ispas Cojocaru.

"Eu l-am ajutat pe Bălan cât am putut. Cred că problema lui e că a cedat în faţa alcoolului. E păcat de el, prietenii de pahar nu-s prieteni adevăraţi..."
Helmuth Duckadam
preşedinte Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite