Suporterii CFR: „N-avem atac, dar excelăm la mijloc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La final de cantonament, fanii au tras concluzia: CFR suferă crunt în ofensivă, dar are o linie mediană excelentă şi o apărare bună. Susţinătorii campioanei sunt mulţumiţi de felul în care se prezintă echipa cu o săptămână înainte de returul campionatului

Remanierea lotului a avut loc cu succes în Gruia, iar din punct de vedere financiar Paszkany a avut numai de câştigat. Acesta a preferat să-i pună la dispoziţie antrenorului un lot mult mai subţire decât în sezonul trecut, dar mai dornic de performanţă. Iuliu Mureşan e foarte încântat de felul în care arată echipa la final de cantonament: „Printre amicalele pe care le-am jucat am întâlnit adversari foarte puternici, precum campioana Bulgariei sau a Austriei. În retur vom marca mai mult, asta e clar după ce s-a văzut în amicale. Alin a făcut multe lucruri bune, a lucrat la psihicul jucătorilor şi le-a readus pofta de joc. De asemenea, tactic au apărut multe îmbunătăţiri“, este concluzia „boss-ului“.

Firavi în apărare, slabi în atac

Deşi a adus un oarecare echilibru în jocul echipei, Alin Minteuan nu a reuşit să rezolve în totalitate problemele din apărare. Chiar dacă a înscris mult, CFR a încasat gol în fiecare meci, indiferent de valoarea adversarului. Deşi Maftei, Rada, Cadu şi Panin par să-şi fi câştigat locurile de titulari în defensivă, concurenţa vine de la Edimar şi Piccolo. Dacă primul se luptă cu Panin pentru un post de titular, italianul a ratat pregătirea din cauza unei accidentări şi nu se va conta pe el în prima parte a returului, dar ulterior i-ar putea lua locul lui Rada.

Diogo şi Veloso sunt doar variante de rezervă pentru Minteuan. La fel de mari probleme a avut tânărul tehnician al campioanei şi în linia de atac, unde Bud şi Batin nu au impresionat, iar Kapetanos se lasă aşteptat la joc, din cauza unei probleme la genunchi. „Vocea“ suporterilor feroviari, Mihai Domşa, spune că echipa nu va avea probleme în apărare, dar atacul suferă:

„Suntem pe calea cea bună, echipa are potenţial şi se vede clar că Minteuan e apropiat de jucători, este unul dintre ei. Conducerea a vândut exact ce trebuia şi atunci când trebuia. Nu mi-e frică deloc în apărare, avem jucători experimentaţi, iar venirea lui Maftei e un mare câştig. În schimb, atacul e foarte dezechilibrat, au fost plecări masive şi ar trebui întăriri acolo. Cu Brăneştiul, în opinia mea, Bud e soluţia. Am încredere că va reveni la forma care l-a consacrat“, spune Domşa.

Mijlocul, printre cele mai bune din Liga I

În aceste condiţii, greul va fi dus de mediană, care este una dintre cele mai puternice din Liga I. De acolo au venit majoritatea golurilor şi în amicale, iar concurenţa va fi acerbă în campionat. Hora şi Kone se luptă pentru un loc pe dreapta, Mureşan simte pulsul lui Kivuvu pentru un post de „închizător“, Dică e o rezervă excelentă pentru Peralta în rolul coordonatorului, în timp ce banda stângă pare acontată de Nicoară. Doar Modou Sougou, dacă va semna în cele din urmă, îi poate lua locul fostului ilfovean.

Ca atacant retras, De Zerbi a câştigat detaşat lupta cu Bastos, care se va mulţumi cu statutul de rezervă. „Mijlocul este cu siguranţă cel mai aşezat. Acolo stăm foarte bine, nu-mi fac niciun fel de probleme. E o concurenţă acerbă, puţine sunt posturile din linia mediană pe care putem spune că avem un titular cert“, este concluzia lui Mihai Domşa, unul dintre cei mai vechi fani „feroviari“ şi purtător de cuvânt al galeriei.

Cum ar putea arăta CFR în prima etapă: Mincă- Maftei, Cadu, Rada, Panin- Hora, Mureşan, Peralta, Nicoară- De Zerbi- Bud.

26-11 este golaverajul CFR-ului în cele şase partide amicale disputate în Antalya

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite