Super Oli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu şi-a umplut vitrina cu trofee în ultimii patru ani
Cosmin Olăroiu şi-a umplut vitrina cu trofee în ultimii patru ani

Din 2008, Olăroiu a câştigat cel puţin un trofeu în fiecare an. Dintre români, doar Mircea Lucescu se poate lăuda cu o asemenea performanţă.

Dacă în fotbal există o „reţetă a succesului", atunci Cosmin Olăroiu pare să o fi descoperit-o. Aşa se explică faptul că, din 2008, tehnicianul de 43 de ani a început o serie impresionantă în care a luat titluri şi trofee la echipe diferite, în ţări diferite, pe continente diferite!

Ultima performanţă a venit luni seară, când Al-Ain, formaţia pregătită de Oli, a cucerit Supercupa Emiratelor la capătul unui meci palpitant.

L-a avut pe „Duckadam" 

După 90 de minute, Al-Ain (campioana sezonului trecut) şi Al-Jazira (deţinătoarea Cupei) s-au aflat la egalitate, 0-0. S-a trecut imediat la executarea loviturilor de departajare. S-au bătut 16 penalty-uri, iar Al-Jazira a avut două „mingi de meci", însă, de fiecare dată, s-a opus portarul celor de la Al-Ain, Dawoud, un fel de Duckadam în varianta arabă. 

După ce a apărat două lovituri de la 11 metri, la ultima serie, goalkeeper-ul antrenat de Vasile Iordache a executat perfect un penalty, în timp ce adversarii au trimis balonul în bară, iar Supercupa în vitrina celor de la Al-Ain.

Nouă trofee în 12 ani

Acest ultim succes a ridicat numărul trofeelor din CV-ul lui Olăroiu la nouă, el debutând în meseria de antrenor în 2000, la FC Naţional. Şapte dintre aceste nouă trofee au fost câştigate din 2008. De atunci, Oli a s-a „abonat" la performanţă, fie că a antrenat în Arabia Saudită, în Qatar, în România sau în Emirate. Doar un alt tehnician român, Mircea Lucescu, se poate lăuda cu un asemenea şir neîntrerupt de succese.

Rezultatele obţinute au făcut din Oli cel mai bine cotat antrenor din zona Golfului Persic. „O echipă cu Olăroiu pe bancă e o echipă fără griji", e declaraţia unui oficial de la Al-Ain, Mohammad Obeid Hammad, care reflectă cel mai bine respectul de care se bucură Olăroiu.

Rădoi, căpitan

În absenţa mai multor jucători, fostul căpitan al Stelei a cucerit Supercupa cu Al-Ain, având banderola pe braţ. Rădoi a bătut excelent al treilea penalty la loviturile de departajare.

Info
Info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite