Sunt şomeri de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi fotbalişti cu state vechi în prima divizie, care au fost puşi pe liber de cluburile lor, nu prea reuşesc să-şi găsească noi echipe, deşi perioada de pregătiri a început deja. Sunt cunoscuţi, au sute de meciuri în Liga I, iar unii dintre ei mai multe selecţii la naţională. Şi, totuşi, n-au reuşit încă să-şi găsească un nou angajament după ce au fost puşi pe liber.

Una dintre cele mai surprinzătoare prezenţe pe lista întocmită de „Adevărul" este cea a lui Marius Constantin. Retrogradat la echipa a doua a Rapidului în urma unui conflict cu fostul antrenor, Marius Şumudică, fundaşul de 26 de ani a fost anunţat în această vară că se poate transfera oriunde în schimbul a 800.000 de euro. În caz contrar, el va juca în Liga a III-a până la finalul actualei înţelegeri, adică până în vara lui 2013! „Victor Becali îmi caută echipă, dar sunt prea scump", a mărturisit Constantin.

Bornescu acceptă şi Liga a II-a

Tot din Giuleşti au mai fost puşi pe liber şi portarul Bornescu şi mijlocaşul Césinha. Pentru că duce lipsă de oferte, primul ar fi dispus să se întoarcă la Universitatea Craiova, chiar dacă Ştiinţa evoluează acum în eşalonul secund. „Dacă mi se va propune, cu siguranţă, voi accepta, fără probleme, chiar şi în Liga a II-a. Nu mă sperie problemele care sunt la Universitatea Craiova", a afirmat portarul. Aflat şi el la final de contract cu Rapidul, fostul căpitan al alb-vişiniilor, Costin Lazăr, a refuzat propunerea lui George Copos de prelungire a înţelegerii. Mijlocaşul a mai negociat cu Astra Ploieşti şi cu „U" Cluj, dar n-a ajuns încă la o înţelegere, aşa că se află şi el într-o vacanţă prelungită.



Nici pe Emilian Dolha, un goalkeeper care a cochetat pe vremuri şi cu prima reprezentativă, nu-l dau afară ofertele din casă. N-a fost dorit de niciun club din Liga I după ce şi-a reziliat contractul cu Dinamo, aşa că acum îşi caută un angajament prin Polonia, acolo unde a mai jucat, în trecut, la Lech Poznan şi la Wisla Cracovia.

Rivas şi Campano, victimele lăcomiei

Aflat în imposibilitatea de a face achiziţii, din cauza unei pedepse dictate de UEFA, patronul celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a încercat să ajungă la o înţelegere cu spaniolii Alejandro Campano şi David Rivas. Asta în ciuda faptului că cei doi n-au prea rupt gura târgului în sezonul trecut. „Au venit cu nişte impresari la Vaslui, care au nişte feţe de vă cutremuraţi. Au emis nişte pretenţii financiare de era să se rupă scaunul cu mine la birou. I-au lăsat mască şi pe Adailton şi pe Wesley la ce sume au cerut. Evident, au încercat să profite de interdicţia noastră la transferuri. Dar, în ziua de azi, nu e prost cine cere, ci cel care dă. Nu am discutat cu ei decât cinci minute, iar acum insistă ei şi ne caută că au mai lăsat din preţ. Nu au dat un gol sau o pasă de gol într-un sezon întreg şi acum vor bani mulţi", a declarat Porumboiu. Din câte se pare, cei doi au solicitat câte 300.000 de euro pentru a continua în Moldova.

Fraţii Karamian, pe bară de şase luni

Printre numele sonore care n-au angajamente în acest moment se numără şi gemenii Artiom şi Arman Karamian, cei care, până nu demult, erau consideraţi a fi cei mai scumpi jucători străini din Liga I. După ce au plecat de la Timişoara, în ianuarie 2010, carierele lor au luat-o vertiginos la vale. Au jucat şase luni la Steaua, plus alte şase la Unirea Urziceni, iar de la începutul acestui an îşi tot caută noi angajamente. Cei doi au negociat, la un moment dat, cu FCM Târgu-Mureş, dar nu s-a ajuns la vreun acord.

„Bătrânii" de peste 35 de ani, la mare căutare

Spre deosebire de aceşti fotbalişti, mulţi veterani trecuţi de 35 de ani n-au avut nicio problemă în a-şi găsi imediat noi contracte. După ce a plecat de la Urziceni, Petre Marin a ajuns să joace, la 38 de ani, pentru Concordia Chiajna, formaţie la care s-au transferat şi Adrian Mihalcea (35) şi Mihai Stere (36). Primul a venit în această vară de la Unirea Urziceni, în timp ce Stere a fost dat afară de Ioan Ovidiu Sabău de la Târgu-Mureş. De asemenea, Robert Ilyeş (37) a semnat, în luna mai, cu FCM Târgu-Mureş, după ce i-a expirat înţelegerea cu FC Braşov.

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite