Ion Crăciunescu: „Sunt numai interese în arbitrajul românesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crăciunescu nu mai acceptă situaţia hilară din arbitrajul românesc
Crăciunescu nu mai acceptă situaţia hilară din arbitrajul românesc

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu a comentat retrogradarea fiului său, Teodor, din lotul A. Şase arbitri au fost decapitaţi după ultima şedinţă de la CCA: Teodor Crăciunescu, Marian Balaci, Mugurel Drăgănescu, Georgian Ionescu, Ionel Ivan şi Mihai Prodan.

Ion Crăciunescu a pus din nou „tunurile" pe conducătorii de la Comisia Centrală a Arbitrilor. Aceştia din urmă au anunţat recent lista arbitrilor retrogradaţi în lotul B, iar printre cei „decapitaţi" s-a aflat şi fiul fostului mare purtător de ecuson FIFA.

„Teodor era vânat de foarte mult timp. A făcut greşeli, dar este un arbitru corect, care a comis mai puţine erori decât alţii, care sunt ţinuţi în spate de părinţii lor. După părerea mea, dacă preşedintele CCA, Vasile Avram, ar fi dorit cu adevărat să facă curăţenie în lotul A, atunci el ar fi trebuit să-l pună în capul listei disponibilizaţilor pe băiatul său, Marius Avram!", a spus Ion Crăciunescu.

În opinia acestuia, conducerea arbitrajului românesc acţionează doar din interes: „Scopul este satisfacerea dorinţelor unor preşedinţi de cluburi şi promovarea copiilor şefilor de la CCA. După părerea mea, nu mai există o scară a valorilor în arbitrajul românesc, ci doar o scară a intereselor", a ţinut să precizeze fostul preşedinte al CCA.

În calitate de fost mare arbitru, dar şi de comentator TV, Ion Crăciunescu a ţinut să-şi argumenteze poziţia: „De obicei, finala Cupei României este condusă de cel mai bun arbitru al momentului. Anul acesta a fost delegat Marius Avram. De ce? Dacă el este cel mai bun arbitru din România înseamnă că eu nu mai trebuie să vorbesc deloc despre arbitraj, ci să mă duc pe câmp cu vacile la păscut!".

Şi Dan „fibră" Petrescu a avut de suferit

Ceilalţi cinci „fluieraşi" retrogradaţi sunt Marian Balaci, Mugurel Drăgănescu, Georgian Ionescu, Ionel Ivan şi Mihai Prodan. În aceeaşi şedinţă, în care s-a făcut publică lista „decapitaţilor", s-a oficializat şi excluderea lui Dan Petrescu „Fibră" din conducerea arbitrajului românesc. Acesta din urmă şi Ion Crăciunescu ar fi fost de fapt ţintele principale ale "curăţeniei" făcute acum de CCA.

„Cei retrogradaţi au fost împinşi de la spate în trecut de Crăciunescu, prin intermediul prietenului şi vecinului său Costică «Vâlcea», dar şi de Dan Petrescu", susţin surse autorizate.

"Dacă Marius Avram este cel mai bun arbitru din România înseamnă că eu nu mai trebuie să vorbesc despre arbitraj, ci să mă duc pe câmp cu vacile la păscut."
Ion Crăciunescu
fost arbitru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite