Şumudică: "Obiectivul nu mai este evitarea retrogradării, ci o clasare între primele zece"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei FC Braşov, Marius Şumudică a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că după ultimele transferuri făcute nu se mai poate gândi doar la evitarea retrogradării, ci la o clasare mult mai bună pentru formaţia sa.

"Chiar pot spune că sunt foarte mulţumit de transferurile făcute, suntem în efectiv complet şi acum nici nu mă mai pot gândi doar la evitarea retrogradării ci la o clasare în primele zece echipe. Am convingerea că FC Braşov va fi o echipă care se va putea bate cu oricine. Vom fi o echipă greu de bătut, mai ales că, în retur, meciurile cu echipele grele ale campionatului le vom avea la Braşov", a spus Şumudică.

Tehnicianul îşi doreşte foarte tare ca sezonul viitor, dacă va mai rămâne la FC Braşov, echipa să aibă obiective mult mai îndrăzneţe. "Eu chiar cred în potenţialul acestei echipe, în staful cu care lucrez şi în conducere, astfel că sezonul viitor nici nu mă gândesc la altceva în afară de primele opt locuri. Indiferent ce se va întâmpla la vară, prima mea opţiune rămâne Braşovul, pentru că este un proiect în care am mare încredere. Nu îmi fac griji că nu va veni oferta de prelungire a contractului din partea patronului Ioan Neculaie", a afirmat Şumudică.

Legat de stagiul din Antalya, antrenorul lui FC Braşov a spus că, pe lângă omogenitatea pe care îşi doreşte să o câştige echipa în cele şase partide amicale, vrea şi rezultate. "Un lucru e clar, nu îmi place să pierd, nu mi-a plăcut niciodată, indiferent că este amical sau joc de campionat. Aşadar, cu siguranţă vom juca şi la rezultat, dar cel mai important este ca echipa să câştige. Vreau totuşi să muncim mult şi să lucrăm la posesie, pentru că s-a văzut şi la Barcelona - Real cît contează posesia. Dacă ai o posesie bună nu te bate nimeni. Poate să fiarbă Mourinho spaghete cât o vrea el, opt minute, 20, nu contează, tot Barcelona câştigă", a precizat Şumudică.

Marius Şumudică a mai adăugat în conferinţa de presă că nu este de acord cu arbitrii străini în Liga I: "Nu, nu sunt de acord să vină să ne fluiere arbitrii străini, pentru că, hai să fim serioşi, cei care ar veni să arbitreze nu sunt mai buni decât sunt cei de aici. Nu mă dau pe lângă ei acum, dar nu mi-ar plăcea ca antrenorii străini să vină şi să pregătească echipele din Liga I şi să nu mai avem noi românii loc de ei".

FC Braşov va pleca duminică în cantonament în Antalya, acolo unde echipa va rămâne până în 15 februarie. FC Braşov va disputa şase meciuri amicale după următorul program: 30 ianuarie: FC Braşov - GKS Belchatow (Polonia), 2 februarie: FC Braşov - Sigma Olomouc (Cehia), 5 februarie: FC Braşov - Slavia Sofia (Bulgaria), 8 februarie: FC Braşov - FC Slovacko (Cehia), 10 februarie: FC Braşov - Ujpest Budapesta (Ungaria), 13 februarie: FC Braşov - FK Jakodina (Serbia).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite