Straton a costat 15 mingi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Războiul dintre Bornescu şi Dani Coman pentru postul de titular în poarta Rapidului a fost câştigat de… Cătălin Straton. Cătălin Straton a închis poarta giuleştenilor cu CFR Cluj, iar la final a izbucnit în lacrimi de fericire.

Primul om care l-a ghidat pe portarul de 21 de ani a fost Dani Coman. Pentru o scurtă perioadă, "Comănilă" a fost trimis  în Liga a III-a, la echipa satelit a giuleştenilor, deoarece nu a vrut să semneze un alt contract cu Rapid. Aici, Straton s-a întâlnit cu Dani, unde au devenit buni prieteni.

„Pe mine, Coman m-a ajutat enorm. Cu sfaturi, cu bani de buzunar, cu ghete de joc şi mănuşi", rememorează portarul. Coman l-a mai ajutat indirect pe Straton şi cu plecarea lui la Braşov. Cum giuleştenii aveau probleme între buturi, Viorel Hizo şi-a făcut curaj şi l-a trimis titular pe Straton în sezonul 2009/2010. A dat randament şi a rămas la echipa mare a Rapidului.

Avea salariu de câteva milioane

Straton a fost adus în Giuleşti de Dinu Gheorghe în primul său mandat la Rapid pentru 15 mingi şi câteva sute de euro. Cum Copos plătea sau nu plătea salariile la Rapid II, şi Cătălin a fost nevoit să se mulţumească doar cu un venit de câteva milioane de lei vechi pe lună. Straton a strâns din dinţi, a apărat bine la „satelit", iar Viorel Hizo a fost cel care l-a promovat.

A plâns cu CFR şi a fost îmbrăţişat de „Vamă"

Lui Straton i-a venit rândul să apere cu CFR, după ce Bornescu a primit cartonaş roşu cu Gaz Metan, iar Dani Coman resimţea probleme medicale în urma unei accidentări la mână. Straton a fost din nou titular la Rapid după o pauză de 19 luni! Portarul a avut o prestaţie apreciată, iar la final a fost îmbrăţişat şi de preşedintele Dinu Gheorghe, în momentul în care acesta a izbucnit în lacrimi de fericire.

Herea îl aduce la antrenamente cu maşina

Maşina lui Herea e norocoasă! Atacantul a fost cel care îi aducea la antrenamente pe Săpunaru şi pe Alexandru Ioniţă, care mai târziu s-au transferat pe bani mulţi, la Porto, respectiv FC Köln. Cum Straton nu are maşină, mijlocaşul giuleştenilor e cel care are grijă ca acesta să ajungă la şedinţele de pregătire de la ProRapid.

"Straton este un portar foarte bun. A stat rezervă, pentru că, din păcate, a avut în faţă doi goalkeeperi cu experienţă, Coman şi Bornescu.''

Dinu Gheorghe
preşedinte Rapid

Lucruri neştiute despre Straton

- Porecla lui este "Dani Coman jr."
- Provine dintr-o familie cu părinţi despărţiţi şi cu probleme. 
- Chiar dacă are 21 de ani, Cătălin are o relaţie stabilă, cu Alexandra, alături de care se vede căsătorit.
- E bun prieten cu jucătorul Stelei, Szekely, alături de care obişnuieşte să meargă în vacanţe.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite