Straton: „Emoţii voi avea doar la nuntă şi la naşterea primului copil. N-am jucat cu Legia pentru că aşa a decis antrenorul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Straton îl are ca idol chiar pe coechipierul său de la Rapid, Coman
Straton îl are ca idol chiar pe coechipierul său de la Rapid, Coman

Cătălin Straton a vorbit pentru prima oară după meciul de la Legia, în care, surprinzător, a fost rezervă. Tânărul portar spune că l-a durut netitularizarea cu Legia, dar a fost o decizie a lui Răzvan Lucescu care n-a avut nimic în comun cu faptul că ar fi avut prea mari emoţii.

Cătălin, eşti al doilea portar al echipei, dar cu Legia n-ai jucat...
Asta a fost decizia lui "Mister", (nr. Răzvan Lucescu), iar eu am respectat-o. Poate aşa a gândit şi a simţit el că e bine pentru acest meci. Nu înţeleg de ce presa a făcut o tragedie din asta.

Bine, dar te-a deranjat că n-ai jucat?
Îmi doream să joc, dar asta nu depinde numai de mine, ci şi de antrenor. Am tot văzut la emisiunile sportive că se vorbea despre faptul că am fost atât de emoţionat încât nu am vrut să joc. Cum aş fi putut să nu-mi doresc să joc în cupele europene sau în oricare altă competiţie? Asta ar însemna că până la vârsta aceasta am muncit degeaba, şi nu-mi doresc să avansez.

Deci, nu eşti un băiat emotiv, aşa cum s-a spus?
Emoţii nu am avut şi nu am la niciun meci, ci sunt doar concentrat la joc. Emoţii voi avea doar la nuntă şi când o să mi se nască primul copil. Nu ştiu de unde a fost scoasă această explicaţie. Nu sunt un om emotiv din fire, vreau să ajung departe ca portar, iar pentru asta ştiu că îţi trebuie mult curaj. Emoţiile nu m-ar ajuta cu nimic, ba dimpotrivă.

Dar nu crezi că un portar tânăr, ca tine, are nevoie de mai multe meciuri pentru a creşte?
Eu mă voi pregăti cât pot de bine. Deocamdată am în faţă cel mai bun portar român, Dănuţ Coman, şi sunt convins că pot învăţa foarte mult de la el. Nu sunt ipocrit să spun că nu îmi doresc să apăr mai des, dar va veni şi rândul meu. Dacă nu va fi pentru Rapid, cu siguranţă voi găsi o echipă la care să plec împrumut, să apăr meci de meci, iar într-un final să mă reîntorc la echipa mea de suflet, Rapid.

Oricum, după jocul de la Târgu Mureş cred că ţi-ai revenit...
În primul rand, nu am avut nici o mâhnire, deşi admit că mi-aş fi dorit să apăr cu Legia. În al doilea rand, mă bucur că am caţtigat la Târgu Mureş şi nu am luat gol. Din câte meciuri am apărat pentru Rapid, echipa a pierdut o singură dată cu mine în poartă, iar asta nu mă face decât să fiu încrezător că voi ajunge acolo unde îmi doresc. Oricum, vreau să-i mulţumesc domnului Răzvan Lucescu pentru că mi-a dat încredere, folosindu-mă în meciul cu Târgu Mureş.

Glumind puţin, asta înseamnă că nu eşti supărat pe Drăghia?
Cum aş putea fi supărat pe el? Este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Cum eu îmi doresc să apăr, aşa îşi doreşte şi el. Concurenţa este constructivă pentru amândoi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite