Decizie-şoc: U Cluj - CFR Cluj se rejoacă de la 0-0!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a luat decizia ca partida Universitatea Cluj - CFR Cluj să se rejoace!

UPDATE, ora 18.30: Arpad Paszkany, patron CFR Cluj: "Când un jucător de la Steaua a fost lovit de suporterul Petrolului, toată lumea a sărit în sus. Ceea ce s-a întâmplat la meciul nostru este mult mai grav, pentru că agresiunea împotriva lui Cadu a fost făcută de oficiali ai clubului. Procuratora a deschis acţiune penală împotriva celor doi. În ceea ce priveşte decizia luată de LPF, pot să vă spun că nu sunt întrunite condiţiile legale de a rejuca această partidă. Singura variantă ar fi să se împingă încheierea campionatului, pentru că nu putem juca patru partide în şapte zile. Dacă se va considera că deciziile luate azi sunt eronate şi ilegale vom merge la TAS".

La rejucarea acestei partide, Cadu şi Bornescu pot fi pe teren, întrucât îşi ispăşesc cele două etape de suspendare.

UPDATE, ora 18.00: Claudiu Niculescu, antrenor U Cluj: "E cea mai bună decizie. Nu ştiu însă când vom juca". Singura portiţă de disputare a acestei partide ar fi vineri, 18 mai, între etapa a 33-a de marţi şi etapa 34-a de duminică. "Prin această decizie practic s-a anulat raportul lui Tudor. Trebuia ca ambele echipe să piardă cu 3-0. Rejucarea nu e regulamentară", crede Adrian Porumboiu.

UPDATE, ora 17.30: Deşi nu exista niciun paragraf de regulament care să prevadă rejucarea unui meci, Comisia de Disciplină a luat decizia ca meciul Universitatea - CFR Cluj să se joace din nou, din primul minut, de la scorul de 0-0. Nu se ştie când se va rejuca meciul, întrucât până la final sunt doar etape intermediare, iar meciul nu se poate disputa după finalul campionatului! Cadu şi Bornescu au fost suspendaţi câte două etape.

Clasamentul actual: 1. FC Vaslui 61 de puncte (31 de meciuri), 2. CFR Cluj 61 de puncte (30 de meciuri), 3.  Steaua 59 de puncte (31 de meciuri)

UPDATE, ora 15.30: Iuliu Mureşan a ieşit de la LPF. "E caz similar cu ce s-a întâmplat la Ploieşti sau cu cazul bricheta. Trebuie să câştigăm cu 3-0, nu rejucăm meciul. Lui Bornescu i-am recomandat să ia o pauză, să meargă la un psiholog, la un psihiatru".

UPDATE, ora 14.00: Preşedintele Universităţii Cluj, Felix Grigore, a declarat, la sosirea la LPF, că portarul Mircea Bornescu va fi amendat de club pentru faptul că l-a lovit pe fundaşul CFR Cluj Ricardo Cadu, în timpul incidentelor de la meciul dintre cele două echipe. "Universitatea Cluj nu are nicio vină pentru decizia arbitrului Alexandru Tudor de a opri meciul. Am venit să ne susţinem cauza şi aşteptăm şi noi să vedem ce decide comisia. Separat vor fi judecaţi şi Bornescu, şi Cadu pentru ce au făcut. Nu ştiu dacă jucătorul Cadu va veni, dar Bornescu va fi aici pentru a-şi susţine cazua în faţa comisiei. Bornescu va fi penalizat şi de club, în regulamentul de ordine interioară avem prevăzută o amendă de până la 1.000 de euro şi probail o va primi pe cea maximă", a spus Grigore.

UPDATE, ora 13.55: Arbitrul Alexandru Tudor a părăsit sediul LPF, după ce a fost audiat. Felix Grigore (preşedinte "U" Cluj), Iuliu Mureşan (preşedinte CFR Cluj) şi Mircea Bornescu (portar "U" Cluj) sunt încă în sală.

Meciul dintre Universitatea Cluj şi CFR Cluj, din cadrul etapei XXXI-a a Ligii I, a fost întrerupt în minutul 27 de arbitrul Alexandru Tudor după izbucnirea unui conflict general între jucătorii celor două echipe. În momentul întreruperii jocului, CFR Cluj conducea cu scorul de 1-0 prin golul marcat din penalti de Ricardo Cadu. Imediat după marcarea golului, căpitanul oaspeţilor, Ricardo Cadu, s-a bucurat în faţa fanilor echipei Universitatea Cluj, aflaţi în peluza din spatele porţii lui Mircea Bornescu. Acesta din urmă a fugit după Cadu şi l-a izbit violent. Cei doi au fost cu greu stăpâniţi de ceilalţi coechipieri. Arbitrul Alexandru Tudor a decis eliminarea lui Cadu şi Bornescu, însă conflictul a continuat în drumul spre vestiare, portughezul fiind lovit în abdomen de un steward şi în cap de către masorul Liviu Ciucă. În cele din urmă, Alexandru Tudor a întrerupt meciul şi a solicitat ca jucătorii celor două echipe să meargă să vestiare. Supervizorul partidei Universitatea Cluj - CFR Cluj, Alexandru Boc, a declarat, marţi seară, că arbitrul Alexandru Tudor şi-a motivat decizia de suspendare a jocului prin faptul că în urma bătăii generale ar fi trebuit să elimine cel puţin câte cinci jucători de la fiecare echipă.

"Sper ca cei abilitaţi să ia o hotărâre dreaptă şi înţeleaptă, chiar dacă ar fi în defavoarea Stelei", a spus Stoichiţă. El a precizat că este foarte obosit după întâlnirea cu Ceahlăul. "A fost un meci bun tactic din partea Stelei, le-am spus jucătorilor că vom câştiga la diferenţă de un gol, chinuitor, că nu este un meci în care ei să fie frumoşi, ci eficienţi. Sunt foarte obosit, m-am consumat foarte mult şi e normal să am starea asta, având în vedere la ce sunt supus. Dar viaţa devine mult mai frumoasă când câştigi", a adăugat tehnicianul, care, joi, şi-a sărbătorit ziua de naştere, el împlinind 58 de ani. Stoichiţă a vorbit şi despre incidentul din cantonament, după ce presa centrală a scris că jucătorii au părăsit hotelul din complexul Ghencea deoarece s-a găsit un şarpe într-o cameră: "A fost un şerpişor găsit într-un pat. Se poate întâmpla orice într-o casă nefolosită timp de şapte luni. O să o renovăm. Jucătorii s-au alintat puţin, aşa că le-am dat drumul acasă".

"Am analizat atent regulamentul, nu există articol care să prevadă rejucarea meciului. Universitatea Cluj nu a asigurat protecţia jucătorilor şi arbitrul a avut dreptul să întrerupă partida. Tudor este acoperit atât de ROAF cât şi de regulamentul arbitrilor. Ca să se rejoace meciul ar trebui să se schimbe regulamentul special pentru acest lucru, ceea ce nu ar fi corect", a spus preşedintele de la CFR, Iuliu Mureşan. "Sunt nişte întrebări pe care mi le pun. Penalty nu a fost, toată lumea a văzut, iar galbenul primit de Galamaz în minutul 8 a fost gratuit. A fost o tentă din asta şmecherească de arbitraj, le ştiu eu astea. Mi-aş dori rejucarea meciului, la care mă gândesc de când am devenit antrenor", a spus şi antrenorul de la "U", Claudiu Niculescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite