VIDEO Italienii l-au descoperit pe noul Mutu. E singurul român care a dat gol anul acesta în Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puşti format la „Şcoala de fotbal Gică Popescu" scoate din ce în ce mai mult capul în campionatul italian, iar presa din Peninsulă îi prevede un viitor frumos.

Este Adrian Stoian, atacant la Chievo Verona, locul 13 în Peninsulă. Stoian a marcat miercuri seara primul său gol în Serie A, în partida Chievo - Pescara 2-0, şi este singurul român care a punctat în acest sezon în Italia. Fotbalistul este mult mai cunoscut în Italia decât în România, pentru că a părăsit ţara la vârsta de 17 ani. Gică Popescu a reuşit în 2008 să ducă trei fotbalişti de la şcoala lui la AS Roma. Pena, Mladin şi Stoian au fost cooptaţi la echipa de tineret a romanilor, însă traseul lor a fost diferit. Doar Stoian a reuşit să pătrundă în fotbalul italian dar drumul său n-a fost deloc uşor. După ce a prins câteva minute pentru prima echipă a Romei, într-un derby cu Juventus, Adrian a fost împrumutat la Pescara, în Serie B, înă o accidentare i-a compromis total sezonul. S-a întors la Roma, care l-a dat în coproprietate la Bari, tot în liga a doua, pentru 300.000 de euro, iar românul a explodat. A jucat 31 de meciuri şi a dat cinci goluri, iar ziarele au scris despre el că e noul Mutu. Roma l-a răscumpărat, simţind că nu trebuie să piardă un jucător de viitor. Dar pentru că în Cetatea Eternă postul pe care joacă Stoian e ocupat de Totti, Stoian a fost trimis, din nou în coproprietate, la Chievo, care a plătit 500.000 de euro pentru el. În acest sezon, Stoian a jucat în şase partide pentru Chievo, de cele mai multe ori pe final, dar asta nu i-a împiedicat pe italieni să scrie despre el că ar putea deveni noul Mutu.
Stoian a fost vizat atât de Steaua, cât şi de Dinamo pentru un transfer în ţară, însă jucătorul a refuzat variantele. „Eu mă gîndesc să ajung mai sus în Italia. Sunt deja de patru ani aici şi nu cred că ar fi bine pentru cariera mea să vin în România. În ţară singura echipă pentru care aş fi jucat este Universitatea Craiova. Sunt oltean şi am visat să evoluez acolo, dar n-a fost să fie", a declarat fotbalistul de 21 de ani, titular în naţionala de tineret a României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite