Ştiinţa revine acasă în aplauze şi înjurături

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alb-albaştrii vor avea parte duminică de sprijinul publicului din Bănie, dar vor fi nevoiţi să îndure şi protestele ultraşilor la adresa patronului Adrian Mititelu. Meciul Universitatea Craiova - FC Timişoara va consemna întoarcerea acasă a echipei oltene după 251 de zile de exil la Severin.

Cu doar un punct în trei etape şi o înfrângere ruşinoasă cu Victoria Brăneşti, Prepeliţă şi compania au nevoie de cât mai mulţi suporteri la derby-ul cu FC Timişoara, pentru a putea obţine primul succes din acest sezon. Întoarcerea echipei în Bănie este considerată de mulţi ca o revenire la normalitate, dar patronul Mititelu nu va fi iertat pentru gestul său. „Ce să fac, să mă scol în picioare şi să aplaud că ne-am întors la normalitate?", se întreba fostul arbitru FIFA Ion Crăciunescu, fost jucător şi preşedinte la Universitatea Craiova.

Nici ultraşii nu şi-au schimbat părerea faţă de echipă şi de patron. „Dacă a adus înapoi Universitatea la Craiova, ce vrea, să-i mulţumim? Nici nu trebuia să plece! Nu-l vom ierta niciodată pentru ce a făcut. Vom continua să-l acuzăm de managementul prost de la club, de ratarea calificării în Liga Europa, de înfrângerile cu Steaua", susţin membrii Sezione, una dintre facţiunile galeriei Ştiinţei.

Ultraşii vor fi prezenţi duminică la meciul cu Timişoara, vor încuraja echipa, dar vor continua războiul cu patronul echipei. „Vom protesta până când Mititelu va realiza cu adevărat o performanţă, o calificare în cupele europene, o Cupă a României... Altfel, nu ne va închide gura!", au mai spus suporterii.

Mititelu se roagă de fani să vină la stadion

Finanţatorul Craiovei ştie că doar presiunea fanilor şi o atmosferă incendiară creată de aceştia pot trezi echipa din letargie şi îi pot aduce prima victorie. Mititelu a făcut astfel un apel către suporteri, pe blogul său, prin care i-a rugat să umple Stadionul „Ion Oblemenco" la meciul cu Timişoara.

„Duminică, echipa noastră, Universitatea, va disputa un meci extrem de important contra unei formaţii foarte puternice. Victoria ne este necesară mai mult ca oricând, avem nevoie de cele trei puncte ca de aer. De aceea, vă rog, dacă într-adevăr iubiţi acest club, să veniţi şi să umpleţi arena «Ion Oblemenco» pentru a-i sprijini pe Ţicleanu şi compania în câştigarea acestei dificile partide", a scris Mititelu. „Vă rog din suflet, lăsaţi speculaţiile şi bârfele şi fiţi alături de echipă! Are mare nevoie de voi", a punctat finanţatorul.

Câştiga mai mult la Severin

Universitatea a jucat 10 etape la Severin şi a avut o medie de 11.000 de spectatori pe meci, în comparaţie cu partidele de la Craiova, la care, până ca echipa să se mute, nu veneau mai mult de 3.000 de fani. Patronul Mititelu a câştigat aproape 200.000 de euro la Severin numai din vânzarea biletelor, fiind scutit, totodată, şi de plata utilităţilor.

Revenirea pe Stadionul „Ion Oblemenco" nu se întrevede la fel de profitabilă. Primăria i-a promis lui Mititelu că va suporta cheltuielile curente, dar a cerut, ca şi la Severin, un procent de 15 la sută din încasări, ce nu se anunţă atât de mari.

„Biletele se vând în ritm normal"

Pentru meciul cu FC Timişoara, clubul din Bănie a scos de luni la vânzare bilete, la preţurile obişnuite (între 5 şi 30 de lei). Primul joc la Craiova după opt luni a stârnit interesul fanilor, însă oficialii echipei nu pot deocamdată estima câţi spectatori vor veni la stadion. „Biletele se vând în ritm normal, nu pot să spun acum că se vor da jumătate sau toate. Există interes cât pentru revenirea echipei la Craiova", a precizat „vicele" Lucian Mitu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite