Ştiinţa, în genunchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că a reziliat contractul lui Victor Piţurcă, Universitatea Craiova trebuie să-i plătească antrenorului despăgubiri de şapte milioane de euro. Altfel, echipa va fi retrogradată în Liga a III-a. Piţi a anunţat ce doreşte: „Eu ştiu că nu o să primesc aceşti bani pentru că Mititelu nu are de unde să mi-i dea. El e sărac lipit. Vreau să-l desfiinţez, să vină un alt patron la Craiova“.

Rămas fără Găman şi Bărboianu, declaraţi liberi de contract de comisiile LPF, Adrian Mititelu a primit, ieri, o nouă lovitură. De această dată, una ce poate fi decisivă! Despre ce este vorba?

Ieri, Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) i-a dat câştig de cauză lui Victor Piţurcă în procesul pe care acesta l-a intentat clubului din Bănie. Fostul selecţioner a reclamat faptul că Universitatea i-a reziliat contractul său în mod unilateral, motivând abateri disciplinare. În plus, lui Piţurcă i s-a reproşat că nu a finanţat Craiova din postura de manager, aşa cum era prevăzut în contractul său!

Motivele enumerate de conducătorii „juveţilor" nu i-au convins însă pe cei de la CNSL. Aceasta a hotărât că oltenii trebuie să-i plătească lui Piţurcă despăgubiri în valoare de 6,964,893 de euro, deşi tehnicianul de 55 de ani ceruse daune de 12 milioane de euro! Cum s-a ajuns la suma dictată de CNSL? Ea reprezintă: daune de cinci milioane de euro pentru rezilierea unilaterală a contractului, 1,8 milioane de euro, drept prima de instalare a lui Piţurcă la Craiova şi 164,893 de euro din salariile neachitate până acum!

Ce urmează pentru Ştiinţa?

Universitatea se poate adresa acum Comisiei de Recurs a FRF. În cazul în care forul respectiv va menţine decizia actuală sau va dicta plata a oricărei altă sumă către Victor Piţurcă, Adrian Mititelu va avea 30 de zile la dispoziţie pentru a stinge litigiul cu fostul selecţioner. Altfel, urmează două neprogramări consecutive în campionat şi apoi retrogradarea în Liga a III-a! Aici însă intervine o problemă extrem de delicată! Dacă Universitatea pierde şi la recurs, ea se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

De aici însă verdictul va veni peste o lună sau două. Problema este că Universitatea va fi retrogradată dacă nu plăteşte în 30 de zile de la decizia Comisiei de Recurs! Întrebare: cine va răspunde în cazul în care „juveţii" pierd şi la recurs, dar câştigă la TAS? Răspunsul vine de la Dumitru Dragomir: „Dacă Mititelu va răsturna decizia la TAS, Federaţia şi Liga nu vor risca nicio sancţiune. Vor plăti, în schimb, membrii comisiei care au luat decizia împotriva Ştiinţei, în sensul că vor fi daţi afară!".

„O decizie banditească"

Adrian Mititelu (foto dreapta) „a luat foc" la auzul verdictului dat de Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL). „E o decizie banditească, luată de nişte infractori! Piţurcă vrea să mă determine să-i las liberi pe Găman şi pe Bărboianu. Dragomir e şi el implicat în chestia asta! El însă îşi trăieşte ultimele zile în fotbal. Aici vorbim de un grup infracţional care stăpâneşte fotbalul românesc", a acuzat finanţatorul oltenilor.

Acesta intenţionează să se judece cu Victor Piţurcă (foto stânga) şi pe cale civilă: „Mă voi adresa Curţii de Apel Bucureşti, dar acest caz va ajunge, probabil, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Piţurcă avea un contract de muncă, era manager, nu antrenor sau jucător, ca să n-am voie să merg în civil într-un litigiu cu el".

Mititelu dă asigurări că, oricum, nu-i va plăti nimic adversarului său: „Piţurcă nu va vedea niciodată aceşti bani. Poate să-i câştige la poker sau la barbut. Oricum, el a venit la Craiova doar cu scopul de a se îmbogăţi. Deja mi-a luat doi jucători care fac şase, şapte milioane de euro şi acum mai vrea încă şapte milioane".

Şi licenţa e „în aer"

Patronul Universităţii se confruntă şi cu o altă problemă, pe lângă litigiul cu Piţurcă. Ştiinţa are datorii de 3-4 milioane de euro la bugetul de stat. Dacă nu va achita aceste restanţe până la 31 martie, Craiova nu va primi licenţa pentru sezonul viitor.

"Mi se rupe sufletul, dar nu am cum să-l ajut pe Mititelu. Cine l-a pus să semneze acel contract cu Piţurcă? E posibil ca echipa să se desfiinţeze."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite