Steliştii şi-au luat adio şi de la locul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasluianul Papp a pus capăt speranţelor roş-albaştrilor de a-şi îndeplini ultimul obiectiv. Elevii lui Stoichiţă au deschis scorul, au condus la pauză, însă au cedat în repriza secundă în faţa atacurilor în valuri ale gazdelor.

În timp ce patronii Porumboiu şi Becali au polemizat violent în săptămâna premergătoare partidei, antrenorii Lăcătuş şi Stoichiţă, prieteni buni în viaţa de zi cu zi, au căutat să detensioneze atmosfera: „Părem noi a fi oameni aflaţi sub presiune?! Care e problema dacă vom fi daţi afară?".

Pe teren, spiritele s-au încins încă din start, ambele echipe începând partida cu gândul de a profita de pasul greşit al Timişoarei, pentru a mai putea spera la locul doi. Prima ocazie adevărată i-a aparţinut lui Bogdan Stancu, care a şutat de la 25 de metri, dar Kuciak, portarul care va juca la vară la Campionatul Mondial, s-a arcuit şi a respins în ultimul moment. Răspunsul moldovenilor nu s-a lăsat aşteptat.

Milisavljevici a tras la vinclu din afara careului, iar Zapata a reţinut cu dificultate. Columbianul a avut un reflex de excepţie şi la şutul lui Zmeu, după care steliştii au respins în corner şi balonul expediat de Burdujan. Probabil că tabela ar fi rămas nemişcată la pauză, dacă Bogdan Stancu nu s-ar fi trezit din nou la viaţă. „Motanul" a primit o pasă la limita ofsaidului, s-a distrat cu apărătorii gazdelor, după care l-a lobat elegant pe Kuciak.

La reluare, Bogdan Stancu a continuat să încânte asistenţa. „Motanul" a plecat cu mingea la picior de la jumătatea terenului, a depăşit din nou cu uşurinţă apărarea vasluiană, dar a tras puţin pe lângă vinclu. Nou-intratul Adrian Gheorghiu, jucător care a prins şi el lotul în condiţiile în care vedetele Gerlem, Wesley, Costly şi Temwanjera au absentat, a reuşit să scoată un penalty, iar Burdujan a readus gazdele în joc. Lovitura de graţie a fost dată Stelei de tânărul Paul Papp, acelaşi jucător care a învins şi Rapidul. Fundaşul a înscris după un corner, iar Steaua nu şi-a mai revenit până la final.

2-1

FC Vaslui: Kuciak - Milanov, Zubar, Papp, Hugo Luz - Pavlovici, Gladstone (Ghencev 79) - Burdujan, Zmeu, Milisavljevici (L. Sânmărtean 58) - R. Neagu (Ad. Gheorghiu 65) Antrenor: Marius Lăcătuş

Steaua: Zapata - Golanski (Emeghara 62), Parpas, Jelev, P. Marin - Cr. Tănase (Pleşan 80), Ov. Petre, Toja, Art. Karamyan (Surdu 83) - B. Stancu, Kapetanos Antrenor: Mihai Stoichiţă

Goluri: Burdujan 68 - pen., Papp 82 /
B. Stancu 45
Stadion „Municipal": 8.000
Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite