Aşa au prefaţat derby-ul marile rivale. Steliştii s-au dus la film, dinamoviştii – în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Latovlevici  (dreapta)
Latovlevici (dreapta)

„Adevărul“ vă prezintă cum şi-au petrecut jucătorii celor două rivale ultimele ore de dinaintea derby-ului.

Dinamo - Steaua e un meci în care nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării. Pe lângă o pregătire minuţioasă a derby-ului, antrenorii celor două echipe mai au o preocupare: cum să facă astfel încât, în zilele premergătoare întâlnirii, fotbaliştii să uite de presiunea unui meci intens mediatizat. „Adevărul" vă prezintă ce s-a petrecut în cele două tabere în ultimele 72 de ore.

Daniela Crudu a băgat Steaua în cantonament!

Vineri, după duelul din Liga Europa cu Schalke (1-2), elevii lui Ilie Stan au fost liberi. S-au reunit la stadion sâmbătă, pentru două antrenamente, dar şi pentru intrarea în cantonament. A fost pentru prima dată în mandatul lui Ilie Stan, când echipa a fost „închisă" la Mogoşoaia cu 48 de ore înaintea unui meci din Liga I. Tehnicianul i-a făcut astfel pe plac lui Gigi Becali, cel care a cerut ca fotbaliştii să fie feriţi de tentaţiile nocturne.

„Am băgat toată echipa în cantonament din cauza relaţiei dintre Mihai Costea şi Daniela Crudu. Păi, dacă nu era acum în cantonament, Cruduţa îl făcea piftie pe Mihai! El nu înţelege că pe Daniela o «bombardezi» o dată şi gata, la revedere. Sau te mai duci din când în când, îi dai 1.000 de euro şi gata", a explicat patronul clubului.

Ieri la prânz, Ilie Stan a încercat să mai ia din presiunea care apasă pe umerii băieţilor săi. Astfel, toată echipa a vizionat la un mall comedia „Johnny English... Se întoarce", film în care Rowan Atkinson, cunoscut drept „Mr. Bean", joacă rolul unui agent secret care nu cunoaşte frica. După-amiază, roş-albaştrii s-au întors în cantonament, unde Ilie Stan a ţinut şedinţa tehnică dinainte de derby.

Veteranii „câinilor", consilieri pentru tineri

Liviu Ciobotariu a conceput un program lejer pentru fotbaliştii săi. Echipa a intrat în cantonament abia aseară. Până atunci, Dănciulescu şi compania s-au prezentat zilnic la Săftica, au analizat partida Schalke - Steaua din Liga Europa, au avut două şedinţe de pregătire pe zi, însă seara au putut pleca acasă. În rest, „Ciobi" a pus accent pe discuţii individuale. Tehnicianul s-a folosit şi de experienţa veteranilor din lot. Niculae şi Dănciulescu au vorbit cu mai tinerii lor colegi despre însemnătatea unui derby, Luchin, spre exemplu, urmând să debuteze azi într-o confruntare Dinamo - Steaua.

Ultimele ştiri

- S-au vândut toate biletele. Derby-ul se va disputa cu 12.500 de oameni în tribune. Steaua va avea o galerie formată din 676 de suporteri.
- Sponsorul tehnic al Ligii I, Nike, a propus ca mingea ce va fi folosită în derby să fie personalizată. Astfel, balonul va avea inscripţionat siglele ambelor cluburi.
- Tatu şi Bălan nu pot. Cei doi fotbalişti ai Stelei nu s-au refăcut. Ei nu vor fi nici măcar rezerve în meciul de astăzi.

De ce ar bate Dinamo?

- Are cel mai bun atac şi cea mai bună apărare din Liga I. Roş-albii beneficiază de serviciile lui Marius Niculae, golgheterul campionatului cu 12 reuşite, şi de experienţa lui Ionel Dăniculescu, omul cu cele mai multe derby-uri, 26.
- Are stabilitate. Ciobotariu n-a făcut schimbări majore şi a folosit acelaşi sistem de joc (4-4-2). În plus, la Dinamo e linişte, atât la nivelul vestiarului, cât şi al conducerii.
- Statistica ţine cu ea. De patru ori în istorie, Dinamo -
Steaua s-a jucat lunea şi de fiecare dată roş-albii au învins. În plus, steliştii n-au mai bătut de şapte ani în „Groapă".

De ce ar bate Steaua?

- Are un ascendent moral. A câştigat ultimul derby, disputat în finala Cupei României (2-1), în luna mai.
- N-are altă variantă decât victoria. Elevii lui Ilie Stan sunt conştienţi că de acest meci depinde întregul sezon, dar şi soarta antrenorului lor.
- Jucătorii s-ar umple de bani. În cazul în care vor învinge în derby, dar şi în următoarele două etape, titularii Stelei vor încasa câte 100.000 de euro ca primă. Suma va fi achitată la finalul sezonului, în cazul în care echipa va cuceri titlul. Ea se va adăuga la un alt bonus de 100.000 de euro pentru câştigarea campionatului.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite