Steliştii au pierdut câte 10.000 de euro după o „repriză jenantă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gardoş a avut cea mai mare ocazie a Stelei la Târgu-Jiu
Gardoş a avut cea mai mare ocazie a Stelei la Târgu-Jiu

Gigi Becali a admis că i-a fost ruşine de cum a fost dominată echipa sa în primele 45 de minute la Târgu-Jiu. Drept urmare, jucătorilor li s-au înjumătăţit primele

Prima parte a meciului Pandurii - Steaua a spulberat mitul potrivit căruia roş-albaştrii sunt cu „cel puţin o clasă peste restul formaţiilor din Liga I“, aşa cum a spus Dan Petrescu. La Târgu-Jiu, bucureştenii şi-au arătat slăbiciunile timp de 45 de minute în care gazdele au făcut ce au vrut pe teren, dar au plătit pentru lipsa de concentrare la finalizare. Chiar dacă după pauză, Steaua a echilibrat jocul şi a fost mai bună, la final, Gigi Becali a admis că Tătăruşanu şi colegii ar trebui să fie bucuroşi că n-au pierdut. „Sincer, mi-a fost jenă cum ne-a dominat Pandurii în prima repriză. Nimeni nu ne-a dominat anul acesta, aşa cum a făcut-o Pandurii! Noi am câştigat un punct şi sunt dispus să fac un pariu public că, la final, vom lua titlul cu 20 de puncte avans faţă de locul 2“, a declarat patronul formaţiei din Ghencea.

Acesta dezvăluit care va fi efectul reprizei de coşmar pe care a avut-o Steaua la Târgu-Jiu. „Convenţia era ca ei să câştige cu Rapid, Petrolul, CFR Cluj şi Pandurii. Dacă ar fi luat 12 puncte din 12, atunci fiecare titular ar fi încasat 20.000 de euro, iar cei care au evoluat mai puţin ar fi primit câte 10.000 de euro. Acum, dacă n-au bătut în cel mai uşor meci dintre cele patru, primele se înjumătăţesc. Titularii iau câte 10.000 de euro, iar rezervele câte 5.000“, a anunţat latifundiarul.

„Reghe“: „Banii nu contează“

Antrenorul liderului a încercat să minimalizeze efectul pierderilor financiare după remiza cu Pandurii. „Jucătorii trebuie să aibă mereu în cap ideea că trebuie să câştige meciurile. Banii şi celelalte vin de la sine. Nu ştiu ce va fi cu prima de 20.000 de euro pe care au ratat-o băieţii, ne vom întâlni cu patronul echipei şi vom vedea atunci, dar nu e atât de important acest lucru“, a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Grigoraş: „E imposibil ca Steaua să piadă titlul“

Chiar dacă cei de la Pandurii au băgat Steaua în corzi timp de o repriză, la final, Petre Grigoraş a spus că trupa din Ghencea nu va putea fi oprită din drumul ei spre titlu. „În prima parte, am făcut un pressing foarte bun, dar e greu să câştigi, dacă nu marchezi din trei, patru ocazii clare. După pauză, rezervele au făcut diferenţa. La ei, au intrat doi internaţionali, Tănase şi Pintilii, în timp ce eu n-am avut niciun mijlocaş pe care să-l bag. Şi în echipa de start am făcut improvizaţii. Pleaşca a intrat, deşi avea două meciuri în picioare tot sezonul, iar Cristea mai evoluase doar de două ori fundaş stânga“, a afirmat tehnicianul gorjenilor. Acesta a avut numai cuvinte de laudă la adresa steliştilor: „Am făcut egal cu cea mai bună echipă din România, una care e aproape imposibil să piardă titlul în acest sezon“.

 Am câştigat un punct faţă de celelalte contracandidate la titlu şi am luat şi o parte din prima de 20.000 de euro promisă de patronul nostru, deci e OK. Raul Rusescu atacant Steaua

 Rocha, Machado şi Filip, afară din Ghencea

Cu cinci etape înainte de finalul turului, Gigi Becali a anunţat care vor fi jucătorii disponibilizaţi în iarnă. „M-am convins de Filip. Nu e un jucător care să facă faţă la Steaua. La Târgu-Jiu, a fost în plus, aerian. În iarnă, vom face mai multe mutări. În primul rând, trebuie să aducem un atacant de rasă. Dacă era aşa Nikolici, atunci la pasa lui Tănase, dădea gol! Totuşi, el i-a ţinut acolo pe fundaşii de la Pandurii tot meciul, s-a bătut mult cu ei. Poate dacă n-ar fi fost în teren, deznodământul ar fi fost mai grav pentru noi. În Mihai Costea mai am încredere, însă se vede că n-a mai jucat de mult. Rocha şi Machado nu-mi plac. Primul e lent, iar celălalt n-are tehnică“, a afirmat finanţatorul roş-albaştrilor.

Revine Răduţ

Becali a anunţat că, la finalul sezonului, Răduţ, fantastic în prima repriză a meciului Pandurii - Steaua, va reveni în Ghencea. „Răduţ va trebui să revină la Steaua la vară. Împrumutat nu-l mai las, dacă îl vor mai departe să-l cumpere de tot, că nu sunt prost! E un fotbalist extraordinar, pe care Steaua se bazează“, a anunţat Becali. La începutul sezonului, latifundiarul l-a pus la zid pe mijlocaşul de 22 de ani pentru relaţia sa cu Gina Pistol (31 de ani). „Dacă el îi arată dragoste Ginei Pistol, înseamnă că nu va ajunge niciodată fotbalist. Dacă o folosea că are fundul mai bombat, nu ştiu ce sâni, înţelegeam, dar el are sentimente pentru ea“, a spus Becali. 

La Steaua nu e niciunul mai bun decât Răduţ. Nici Tănase nu e mai bun!

Dumitru Dragomir preşedinte LPF

Matei, depăşit, dar încurajat

Gabi Matei a fost unul dintre cei mai slabi stelişti în prima repriză a meciului cu Pandurii, motiv pentru care a şi rămas la vestiar după primele 45 de minute. La final, surprinzător, Gigi Becali s-a ferit să-l critice. „În Gabi Matei eu am încredere în continuare. El săracul vine după o pauză de peste un an. Nu am de ce să-l demoralizez“, a declarat patronul. Reghecampf l-a încurajat şi pe Matei, dar şi pe Filip, deşi ultimul a fost atacat de Becali. „A trebuit să schimbăm la pauză doi jucători care n-au făcut faţă fizic. Matei şi Filip sunt tineri, vor învaţă din asta“, a spus antrenorul roş-albaştrilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite