Steliştii fac recuperare prin somn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi la al cincilea meci disputat în decurs de mai puţin de două săptămâni, jucătorii roş-albaştri au fost supuşi unor metode inedite de refacere de către Ilie Dumitrescu.

Meciul slab făcut de Steaua la Zurich, când echipa s-a calificat la penalty-uri contra Grasshopper, a fost pus de către cei din Ghencea pe seama oboselii acumulate în ultimul timp.

„Mulţi dintre colegi au fost foarte obosiţi. Sincer, a contat foarte mult în prestaţia noastră şi faptul că noi am disputat meciuri din trei în trei zile, ne-a fost foarte greu să ne revenim fizic", s-a plâns „eroul" Ciprian Tătăruşanu la finalul partidei. Tocmai de aceea, imediat după încheierea jocului, antrenorul Ilie Dumitrescu şi-a strâns elevii la o masă scurtă, iar, înainte de 12 noapte, i-a trimis la somn, lăsându-i să se odihnească nu mai puţin de nouă ore. A doua zi, a urmat întoarcerea în ţară, un prânz lejer, iar apoi, din nou program de dormit până la antrenamentul programat după ora 19.00. „Odihna este cel mai bun recuperator. Organismul are nevoie de regenerare prin somn după un efort atât de mare", ne-a mărturisit şi tehnicianul din Ghencea.

„Duşuri reci" pentru fortificare muşchilor


Pe lângă orele în plus de dormit, Ilie Dumitrescu şi preparatorul fizic Michele Bon au adus metode noi de refacere, unele dintre ele împrumutate de tehnician din Anglia, acolo unde a evoluat la Tottenham. Astfel, pentru al cincilea meci disputat în ultimele două săptămâni, cel de mâine, de la ora 20.00, cu Timişoara, roş-albaştrii au efectuat şedinţe intense de masaj, sală, saună, bazine cu apă fierbinte, dar şi cu apă rece. „Aplicăm cele mai profesioniste metode, normale pentru orice club mare. Vitaminizarea corespunzătoare a fost de asemenea vitală în refacerea jucătorilor. Băieţii sunt proaspeţi acum pentru meciul cu Timişoara", a explicat Dumitrescu.

Meciurile Stelei în ultimele două săptămâni

16 august Victoria Brăneşti (a)

19 august Grasshopper (a)

22 august FC Vaslui (d)

26 august Grasshopper (d)

29 august FC Timişoara (a)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite