„Stegarul“ Felgueiras, bun şi ieftin ca Braga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felgueiras a avut cel puţin cinci intervenţii de excepţie în meciul cu Dinamo
Felgueiras a avut cel puţin cinci intervenţii de excepţie în meciul cu Dinamo

FC Braşov a dat lovitura cu împrumutul portarului de la Braga. Cu Dinamo, Mario Felgueiras a fost omul meciului, iar pentru „stegari“ e cel mai bun jucător al sezonului.

FC Braşov a rămas între turul şi returul sezonului trecut fără Mihai Mincă, plecat la CFR Cluj, iar la finalul stagiunii şi fără Cătălin Hăisan, transferat la CS Mioveni. Cum în Liga I n-a putut găsi nimic, Antonio Conceicao, fostul antrenor al braşovenilor, s-a orientat către filiera portugheză. Şi bine a făcut, pentru că a adus de la Braga un superjucător.

Portarul pe care a pus ochii a fost Mario Felgueiras, despre care se ştia că e valoros, dar nu poate juca înaintea mult mai experimentatului Qim. Cum Felgueiras mai fusese împrumutat şi în ultimele două sezoane, la Rio Ave şi la Vitoria Setubal, cu ajutorul lui Marcel Popescu, Felgueiras a fost adus la Braşov. A apărat mai bine de la meci, la meci, iar duminică, în Ştefan cel Mare, a atins maximul. A apărat perfect, determinând-o pe Dinamo să piardă încă două puncte pe teren propriu în acest sezon, după cele cu Rapid.

Se bate cu Beto

Interesant este că Felgueiras nu i-a costat prea mult pe braşoveni. A fost adus sub formă de împrumut gratis, pe un sezon, cu un salariu la nivelul echipei, 6.000 de euro pe lună, iar FC Braşov are prima opţiune de cumpărare la finalul sezonului. Chiar dacă este la Braşov, portarul de 24 de ani n-a fost ignorat de stafful lui Paolo Bento, de la naţionala Portugaliei, ba dimpotrivă.

Felgueiras este văzut drept un candidat pentru al treilea loc în lotul echipei, pentru care se bate cu Rui Patricio de la Sporting şi cu Beto, de la CFR Cluj. Un duel interesant se va consuma etapa viitoare, chiar sub Tâmpa, când Beto şi Felgueiras se vor confrunta în meci direct, în
Liga I. Un secund de la naţionala Portugaliei şi-a anunţat deja prezenţa la acest joc, pentru a-i urmări pe cei doi selecţionabili în acţiune, în vederea meciului de baraj pentru Euro 2012, pe care lusitanii îl vor susţine cu Bosnia Herţegovina în perioada 11-15 noiembrie.

În afară de Felgueiras şi Traian Marc, FC Braşov mai are un goalkeeper portughez la echipă, Helder Godinho, de 34 de ani. Acesta a fost adus tot în această vară, de la Aves, pentru a fi acoperiţi în cazul în care nu se găseşte un portar titular. Aducerea lui Felgueiras l-a condamnat însă pe Godinho la statutul de rezervă eternă, iar ultimele evoluţii ale compatriotului său nu-i dau prea multe speranţe că ceva se poate schimba în viitorul apropiat.

11  meciuri din 11 posibile a jucat Felgueiras pentru FC Braşov în acest sezon.

11 goluri a încasat portarul la Braşov, adică o medie de un gol pe meci.

„Câinii" vor suspendarea lui Szekely

În minutul 25 al partidei Dinamo - FC Braşov, 0-0, asistentul Zoltan Szekely le-a anulat un gol valabil „câinilor":  Marius Niculae i-a pasat lui Alexe, acesta a centrat în faţa porţii, Cătălin Munteanu a marcat, dar „fluieraşul" a arătat ofsaid la Alexe. Relurile tv au arătat că a fost gol valabil şi acum dinamoviştii cer ca asistentul să plătească. „Comisia şi Ion Crăciunescu să-şi facă datoria şi să-l suspende pe Szekely. Nu e nevoie să depunem memoriu pentru că au ei la dispoziţie caseta meciului şi se vede că asistentul a greşit", a spus directorul sportiv al roş-albilor, Constantin Dănilescu. Şi asistentul Sebastian Gheorghe a greşit atunci când nu a semnalizat un ofsaid la Buga, iar braşoveanul putea deschide scorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite