Steaua tremură din cauza lui Schalke

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Stan
Ilie Stan

Pe lângă faptul că trebuie să învingă diseară, roş-albaştrii au nevoie ca nemţii să nu piardă la Haifa. Schalke s-a dus în Israel fără antrenor, dar şi fără Raul şi Huntelaar.

Ilie Stan se află în faţa celui mai important test din cariera sa. Tehnicianul Stelei joacă astăzi pentru calificarea în primăvara europeană împotriva lui AEK Larnaca, şi ea cu şanse de calificare în cazul unei victorii. Totuşi, cele două formaţii care se vor întâlni, diseară, pe „Arena Naţională" depind de rezultatul meciului Maccabi Haifa -Schal­ke, iar veştile care vin din Israel nu sunt încurajatoare.

Dorinel: „Nemţii nu se predau"

Nemţii au făcut deplasarea fără mai mulţi oameni de bază. Pe lângă Raul şi Huntelaar, lăsaţi acasă, titularii Unnerstall, Holtby, Fuchs, Papadopoulos şi Baumjohann nu vor fi folosiţi. Mai mult, antrenorul principal, Huub Stevens, a rămas acasă cu mama sa, în vârstă de 85 de ani, care e bolnavă. Astfel, la Haifa, Schalke va fi condusă de pe bancă de secundul Seppo Eichkorn. Cu toate acestea, doi dintre foştii internaţionali români cunoscători ai fotbalului din Bundesliga sunt siguri că nemţii nu se vor preda împotriva celor de la Maccabi.

„Îi ştiu bine pe cei de la Schalke. E vorba, în primul rând, de blazonul lor. Nemţii sunt nemţi, vor lupta ca şi cum de meciul ăsta depinde calificarea lor în faza următoare. Eu nu cred că vor pierde în Israel. Steaua e la mâna ei, trebuie să bată Larnaca", a spus Dorinel Munteanu pentru „Adevărul".

„Schalke va merge cu rezervele la Haifa, dar asta e mai bine pentru Steaua, fiindcă ăştia vor trage să demonstreze antrenorului că merită să joace mai mult", a afirmat şi fostul mijlocaş al roş-albaştrilor Marcel Răducanu.

Ilie Stan mizează pe ciprian Marica

Steliştii s-au arătat şi ei optimişti că nemţii nu vor face doar act de prezenţă la Haifa. De altfel, antrenorul Ilie Stan l-a şi contactat pe Ciprian Marica pentru a se asigura de acest lucru. „Dacă o să jucăm cu gândul la celălalt meci, nu o să facem nimic. Trebuie să fim concentraţi la ceea ce avem de făcut. Am vorbit cu Marica şi mi-a spus că nu se pune problema să se dea la o parte cu Maccabi. O să meargă să joace şi să demonstreze că merită să fie în echipă. O să dea şi gol", a punctat tehnicianul roş-albaştrilor.

În Ligă, calificatele au lăsat-o moale

Principala temere a Stelei se leagă de evenimentele din ultima etapă a Ligii Campionilor, când majoritatea formaţiilor pentru care meciul respectiv nu mai avea miză a pierdut destul de uşor. Au fost şi două excepţii: granzii Spaniei, Real şi Barcelona, care au bătut cu 3-0, respectiv 4-0, Ajax şi Bate Borisov. În rest, Inter a pierdut cu ŢSKA Moscova (1-2), Dinamo Zagreb s-a lăsat umilită de Olympique Lyon (1-7), Arsenal a cedat cu Olympiakos (1-3), Villareal a fost învinsă de Napoli (0-2), iar rezervele lui Bayern n-au făcut faţă celor de la Manchester City (0-2).

Stadion plin, 700.000 de euro pentru Gigi

Pentru meciul cu AEK Larnaca, oficialii Stelei au scos la vânzare 49.000 de bilete, iar interesul fanilor a fost unul pe măsură. Aseară s-au epuizat toate tichetele, urmând ca steliştii să joace pe un stadion arhiplin contra ciprioţilor. Nebunia creată în jurul acestui meci îl avantajează şi pe Gigi Becali, patronul Stelei urmând să se aleagă cu aproximativ 700.000 de euro din încasările pentru bilete.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite