Steaua schimbă şeful!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul Galaţi a jucat slab şi a luat bătaie în Ghencea, cedând Timişoarei primul loc al clasamentului, după 18 etape în care a condus plutonul. Gălăţenilor le-a fost foarte greu să treacă peste complexul pe care l-au dezvoltat în Ghencea, acolo unde roş-albaştrii câştigaseră până aseară 21 din cele 22 de partide disputate.

Singurul succes al Oţelului datează tocmai din 1997, de pe vremea generaţiei lui Vali Ştefan şi Viorel Ion. Nici meciul de aseară, disputat pe o ploaie mocănească, n-a făcut excepţie de la regulă. A trebuit însă să treacă un sfert de oră de joc pentru ca Steaua să tragă primul şut pe spaţiul porţii lui Grahovac. A făcut-o „renegatul" Dică, însă mingea nu i-a pus nicio problemă bosniacului. Marinescu şi-a testat şi el tirul de la distanţă, dar balonul s-a scurs pe lângă.

Oaspeţii au încercat să-şi pună şi ei în valoare arma de bază, contraatacul, dar Gardoş a agăţat în ultima clipă pasa lui Ibeh, care l-ar fi lăsat pe Silviu Ilie singur cu Tătăruşanu. Apoi a ieşit la rampă brazilianul Maicon, care a reluat cu capul în plasă centrarea lui Marinescu.  Era 1-0 şi Galaţiul începea să trăiască un nou coşmar în Ghencea.

Bănel, gol valabil

Tătăruşanu s-a remarcat şi el, portarul roş-albaştrilor reuşind să respingă în lateral o lovitură liberă bătută bine de Sălăgeanu. Elevilor lui Dorinel Munteanu le-a mai trecut o dată glonţul pe la ureche până la pauză. Bănel Nicoliţă a marcat şi el, pentru 2-0, dar asistentul Iulian Radu a anulat reuşita pe motiv de ofsaid. Reluările TV l-au contrazis pe arbitru, dar gălăţenii au scăpat basma curată.

La reluare, Oţelul a arătat tot cam ca Apollo Creed în meciul cu Rocky Balboa, din filmul cu Stallone. Adică un boxer năucit şi incapabil să mai riposteze. Degeaba a încercat Dorinel să resurciteze atacul cu Viglianti şi Antal, marile ocazii s-au derulat tot la poarta lui Grahovac. S-a terminat până la urmă 1-0. Să fie încă un accident sau începutul sfârşitului pentru Oţelul? Ne vom lămuri cu siguranţă sâmbătă, la meciul cu Dinamo, unul de totul sau nimic.

„Munti", aplaudat de stelişti. Suporterii roş-albaştrilor i-au făcut o primire călduroasă lui Dorinel Munteanu, fost jucător şi antrenor în Ghencea, aplaudându-l în momentul în care crainicul i-a anunţat numele. În schimb, actualul tehnician, Sorin Cîrţu, a fost ignorat.

Hagi, dorit înapoi de Becali. Patronul Stelei a mărturisit că visul său este să construiască o echipă cu Gheorghe Hagi antrenor. „Am vorbit cu el acum trei zile. I-am spus că va avea noroc numai în relaţiile naş-fin. Îmi doresc să reuşim împreună la Steaua", a declarat Gigi.

Dică şi Maicon, criticaţi. Chiar dacă brazilianul a marcat unicul gol, Maicon va părăsi Steaua în vară. În schimb, Marinescu, Brandan şi Gardoş au fost lăudaţi de Becali. „Maicon nu are decât execuţii, nu merită să mai dau încă 800.000 de euro pe el, iar Dică e Dică. Brandan a fost extraordinar, Marinescu şi-a câştigat locul în echipă, iar Gardoş va juca doar fundaş central", a spus patronul Stelei.

Steaua: Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş,Geraldo, Latovlevici - Nicoliţă, Bicfalvi, Brandan, Marinescu (Ricardo 81) - Dică (Cr. Tănase 72), Maicon (Onofraş 60).
Antrenor: Sorin Cîrţu

Oţelul: Grahovac - Râpă, Sergiu, Costin,Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, Neagu (Viglianti 52) - Iorga, Ibeh (Punosevaci 75), S. Ilie (Antal 59) - Pena.

Antrenor: Dorinel Munteanu
Gol: Maicon 25
Stadion „Steaua": 5.000
Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite